i7 7700K Sistemin Oyun Oynarken Donması ve Sesin Takılması Sorunu

Metin_42

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır uğraştığım ve bir türlü çözemediğim, insanı artık çileden çıkartan sorunum hakkında sizlerden yardım istiyorum. Sorunumu kısaca özetleyeyim.

Oyun oynarken PC bir anda tek renk gösterecek şekilde kitleniyor ve ses takılıyor. Genellikle bu renk beyaz ve pembe arasında bir renk oluyor. MMORPG oyunları ve LOL hariç neredeyse her oyunda yaşıyorum bunu. Oyuna giriyorum gayet düzgünce oynuyorum. 45 dakika ile 2 saat arasında herhangi bir sürede birden ekran tek renge dönüyor. Ekran donduktan sonra oyunun sesi 2-3 saniye daha çalmaya devam ediyor. 2-3 saniye sonra ses de takılıyor. Klavyem kitleniyor. Mouse kitleniyor. Sistemi sadece power tuşuna basarak kapatabiliyorum. Bilgisayarı ilk aldığımdan beri bu sorunu yaşıyorum.

• Sıcaklıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Kışın da oluyordu.
  • Prime95 ile işlemci stress teste sokuldu. Hiçbir şey olmadı. Ben bu işlemciyle 17 saat render aldığımı biliyorum. 17 saat boyunca yükte çalışıp hiçbir sorun yaratmadı bana.
  • Ses sürücülerim güncel. Anakartla alakalı tüm güncellemeleri resmi siteden yapıyorum.
  • Ekran kartı ASUS GPU TWEAK programıyla stress teste sokuldu. Bir buçuk saat 80 derece çalıştı. Hiçbir şey olmadı.
  • Ekran kartı sıcaklığı en fazla 80'i görüyor. Genelde 75-76. İşlemci sıcaklığı yükte 65-70 dereceyi geçmiyor. Boşta 40 derece.
  • Memtest 86 ve Windows bellek tanımlama aracı kullanıldı. Ramlerde hiç hata yok.
  • HDTune programıyla SSD ve HDD tarandı. Hiç hata yok. Bad sector bile yok.
  • Bios'un en son sürümü kurulu.
  • Ekran kartı ve işlemciyi overclock yapmadım. Ramleri XMP modunda değil, 2133 mhz hızında kullanıyorum.
  • Nisan ayında temiz format attım, 3 ay boyunca bu sorunu yaşamadım. 1hafta önce 3 monitör kullanmaya başladım. 3 monitörle oyun oynarken bir anda ekran dondu. Bende sisteme fazla yük bindiğini düşünüp tek monitörle oyun oynamaya devam ettim ama artık eski günlerde ki gibi tek monitörle de aynı sorunu yaşıyorum.

Sistem özellikleri
Asus RX 480 8 GB OC
İntel i7 7700K
Corsair 8x2 16 GB RAM
MSI Z270 Gaming Pro Carbon
Kingston SSDNow UV400 240GB 550MB-490MB/s
WD BLUE 1 TB HDD
High Power 750 Watt 80+ Bronze Güç Kaynağı
SilverStone Tundra TD02LITE 240mm sıvı soğutma

Video linki burada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkan ses normal değil zaten , Güç kaynağını değiştirmen gerekebilir , ayrıca anlattığın problemler ekran kartınıda işaret ediyor. Pc içini iyice bir temizlemeye bak sen, şuan bir hava üfletebilirsin mesela kasa içine etraflıca. %90 ihtimal parçaların birinde sorun var.

Çıkan ses normal değil zaten , Güç kaynağını değiştirmen gerekebilir , ayrıca anlattığın problemler ekran kartınıda işaret ediyor. Pc içini iyice bir temizlemeye bak sen, şuan bir hava üfletebilirsin mesela kasa içine etraflıca. %90 ihtimal parçaların birinde sorun var.

Hava üfleyen bir alet aldım. Düzenli olarak bilgisayarın içini temizliyorum. İlk aldığım zaman da bu problemi yaşıyordum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör bilginize ve tecrübenize ihtiyacım var. Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?
Güncelleme : OCCT Power Supply testi yapıldı. 2 saat boyunca ekran kartı ve işlemci tam yükte çalıştı ama herhangi bir hata olmadı. Test sorunsuz.
Sorun hala devam ediyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı