i7 7700K yükte 70-80 derece normal mi?

Jaws6336

Kilopat
Yer
trakya
Daha fazla  
Meslek
Polis
Overclock yapmadan kullanıyorum. Yüksüz 35, 40 derecede, yükte ise 70, 80 derecelere çıkıyor. Bu ısınma durumunda oynadığım oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum ya da ben öyle sanıyorum ama öyle de olmayabilir. Sıvı soğutma mevcut. Modeli ise XIGMATEK SCYLLA 120 EN8613 120MM. 400 üstü FPS değeri alırken, ısının artması sonucu 250 FPS'e kadar düşüyor, hatta bazen 190'ı bile gördüm. Kaliteli bir termal macun ile montajını kendim yaptım, herhangi bir montaj hatası ve sıkıntısı yok. Hava akışı ise şöyle. Ön iki küçük fan havayı içeri alıyor, arka iki küçük fan havayı dışarı veriyor ve sıvı soğutmanın fanı ise içerideki havayı radyatörden geçirip dışarı veriyor. Bu arada ekran kartım 1070. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıvı soğutma ile overclock olmadan 80 derece normal değil.
Sebebi ise yüksek voltaj. BIOS'a girip overclock ayarlarının bulunduğu menüye gelin. Vcore yani CPU voltajını 1.200 yapın manuel ayara çekip.
Noktayı Ç harfi ile yapacaksınız.
Sıvı soğutma ile overclock olmadan 80 derece normal değil.
Sebebi ise yüksek voltaj. BIOS'a girip overclock ayarlarının bulunduğu menüye gelin. Vcore yani CPU voltajını 1.200 yapın manuel ayara çekip.
Noktayı Ç harfi ile yapacaksınız.

Çözüm
Soğutucu ile işlemci arasındaki termal macun fazla veya az sürülmüş olabilir.
Pompa devri düşük olabilir.
Pompa ve fan soketlerinin doğru yere taktığınızdan emin olun.

Xigmatek Scylla 120 EN8620 240MM sıvı soğutma modelini kullanan biri olarak işlemci değerim yük altında dahi OC yapmadığım için 70 derece altında kalıyor her zaman. Ortalama olarak 61 derece oluyor.

Mesaim bittiği anda eve gidip kontrol edeceğim. Cevabınız için teşekkürler. Geri dönüş yapmaya çalışacağım.
Soğutucu montajını kendim yaptım. Hatta özel olarak işlemcinin üstüne özel plastik çektim, termal macunu küçük bir spatula yardımıyla sürdüm, ondan sonra plastiği kaldırdım. Kasanın hava devri çok iyi durumda. Kullandığım kasa Everest Rampage Titan. Sıvı soğutmanın ızgarasını üste taktım, fan ise içeriye koydum. Kasanın içerisinde ki havayı ızgaradan geçirerek dışarı veriyor. Tek aklıma takılan nokta ise ızgarasının yani radyatörün 120MM olması, küçük geliyor olabilir mi ? Asım Demir arkadaşın dediğine bakacağım, dönüş yaparım mutlaka. Aklımda işlemciye delid yapmak bile geliyor ama bilemiyorum.
Teşekkürler, 1200 v alınca 10 derece filan oynadı, maksimum 61, 62 oldu. Bu sıcaklıkları dahada düşürmemin bir yolu var mı dır ? Elimde Xıgmatek'in PTI-G3606 termal macunu var, acaba delid yapsam daha düşük sıcaklıklar alabilir miyim ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…