İ7 7800x ve GTX 1080 Ti Tabanlı Sisteme macOS kurmak

deepadsky

Megapat
Daha fazla  
Daha önceleri iş ve oyun için Gaming laptop kullanıyordum ve macOS yüklemiştim. 3 yıl önce kendime bir masaüstü sistem topladım ama macOS kurmak için fırsatım olmadı. Şimdi kurmak istiyorum ve sistem bileşenlerini yazıyorum;

MSI X299 X-Power Gaming anakart
Intel i7 7800X işlemci
EVGA GTX 1080 Ti FTW3 ekran kartı
Corsair vengaence 16 GB 3000MHz bellek
Trident Z 16 GB 3000MHz bellek
Samsung 970 Evo 500GB SSD
WD 1TB HDD
Seagate 1TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
High Sierra imajımızı deneyebilirsiniz.

Mojave imajında Nvidia 1000 serisi ekran kartlarını tanıtamıyor muyuz?

High Sierra imajını başka indirebileceğimiz bir yer var mı? Verdiğiniz linkte indiremiyorum. Google Drive kota doldu diye uyarı veriyor.

Clover ekranından MacOS yükle diyorum elma da kalıyor. Çözüm var mı hocam? Neyi eksik ya da yanlış yaptım? Videoyu izleyerek bütün adımları attım, yalnız MSI anakart kullandığım için videoda ki bazı ayarları bulamadım.

1. Fazlalık config dosyalarını sil. İşlemcin için uyumlu olanın adını config.plist olarak değiştir.
  2. MSI anakartta "Advanced > Windows OS Configuration" kısmı olacak. Oradan CSM değil UEFI'yi seçin, Secure Boot'u kapatın. Eğer var ise clear/delete all secure boot keys yapın.
  3. Intel VT-D kapatın yeterli olur diye düşünüyorum.

Bunları deneyin, tekrar elmada kalırsa söyleyin. Bir de yazım kurallarına dikkat edin.

"Fazlalık config dosyalarını sil. İşlemcin için uyumlu olanın adını config.plist olarak değiştir." Bunu yapamadım, ama 2 ve 3'üncü adımları yaptım, sonuç yine elma simgesinde takılı kaldı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı