i7 7820x ve GTX 1080 Ti sistem sıcaklık değerleri

Value

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir PC topladım, yaklaşık bir haftadır kullanmaktayım. Kafama takılan şey ise sistemin boşta olan sıcaklığı. İlk açılışta işlemci ve anakart 36-37 derecelerde olup normal masaüstü kullanımda 40-41 derecelere çıkıyor. Ekran kartında ise bir sıkıntım yok. (OC yapılmamış olup normal modda kullanmaktayım.)

AIDA64 stres testinde ise maximum gördüğüm değer 62-63 derece ve 10 dakikalık iki farklı test sonucu ortalama görülen sıcaklık 57-58 derece. Oyunlarda ise gördüğüm değerler oyuna göre değişiyor GTA V, BF1 gibi oyunlarda 50-52 dereceleri görüyorum. Yükteki ısı değerlerinde bir sıkıntı yok gibi duruyor fakat boşta ki değerler bana biraz yüksek geliyor normal mi değil mi, herhangi bir sıkıntı yaratır mı cevaplarınız bekliyorum. Teşekkürler.

Sistemim ise;
  • Intel i7 7820X işlemci
  • Asus ROG Strix X299 anakart
  • Corsair H115i soğutucu
  • Asus ROG Strix GTX 1080 Ti ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal ve olması gereken değerler. Kış aylarında ortam sıcaklığına bağlı olarak biraz daha düşecektir.

Evet dediğiniz gibi fazla bir gürültü ortaya çıkıyor. Zaten CorsairLink programında bir sıkıntı var sanırım fanlar bazen sapıtıyor. Kendi kendine hızlanıp hızlanıp yavaşlıyor, dengeli ve sessiz modda yapıyor bunu. Şu an Fix %40 modunda kullanıyorum, bir sıkıntı yok gibi.

Hocam kullanmakta olduğun 7820x işlemcinden memnun musun ?

oyunlarda yüzde kaçını kullanıyor işlemci ? Bende yrni pc toplayacağım. İşlemci olarak 7820x düşünüyorum. 8 çekirdekli olduğu için. Ama 8700K işlemcide kafamı karıştırmıyor değil. Oyun amaçlı ve bazende render yapıyorum. Tavsiyen nedir hocam ?

8700K varken artık 7820X falan alınmaz. Alınabilecek X299 anakartlar 1200 TL'den başlıyor ayrıca 8700K'dan 900 TL pahalı. Yani nerden baksan kafadan 1000-1500 TL fazla masrafa değmez.

Öyle hocam ama. Ben son kez sistem toplayacağım. Ömürlük diyebileceğim bir sistem. Benim anlamadığım şey 8700k tekilde iyi diyorlar ama. 7820x de 8 çekirdekli bir işlemci. Oyun ve renderde 2 çekirdeğin farkını görmezmiyiz. 6 çekirdekli bir işlemci nasıl oluyorda 8 çekirdekli işlemciden daha iyi olabiliyor.

Ben 980 core i7 den yani birinci nesil sistemden 6. Nesil 6800k ya geçtim. İkiside 6 çekirdek 12 threat. Ama gel gör ki sanki aralarında performans farkı hiç yokmuş gibi geliyor bana.

Şimdi elimde 6800k lı bir sistem var. Bunu satıp 8700k mı yoksa 7820x li bir sistem mi toplasam diyorum. Yani 6/12 li sistemi satıp sırf yeni nesil diye tekrardan 6/12 sistem toplamak bana mantıklı gelmiyor. Diyorumki kendi kendime 8/16 lı 7820x alayım en azından performans farkını yaşayayım diyorum.

Bu işin mantığı nedir hocam. Senin yorumların nelerdir

Hocam %40 oyun %40 render amaçlı. İ9 işlemcilere bütçe yetmez hocam. 6800k da render işleminde tatmin edici performans alamıyorum. Oyun içinde daha bir işlemci olsun istiyorum performans açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…