i7 8. nesil Monster ile Hackintosh yapmak mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Erencoe

Femtopat
Daha fazla  
Tam olarak hatırlamasamda elimde 2 yıl öncesinde aldığım Monster Tulpar version 17.7 var 8.
Teknik özellikleri.
256 GB Adata XPG Pro serisi SSD.
16 GB RAM.
1060 Ti.
i7 8. nesil.
1 TB HDD Seagate Barracuda 7200 RPM.
Ve 144 Hz ekranım var, öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Her ne kadar Gaming bir bilgisayar gibi dursa da programlama dillerini öğrenmek ve kendimi geliştirmek için kullanıyorum. Şu anda işletim sistemi olarak Linux Mint kullanıyorum fakat C veya C++olsun compile ederken Debug ekranında saçma sapan çözemediğim şeylerle karşılaşıyorum. İçimde bir macOS hayranlığı yok değil sizce Monster için Hackintosh yapmak mantıklı mı? Grafik kartımı hiç etmek uğruna Hackintosh yapan arkadaşlar varsa bu işin zorluklarını anlatabilirler mi yapmalı mıyım? Kusura bakmayın yeniyim.

MacOS güzeldir. Technopat rehberlerini takip edip kurarsan gayet kolay. Sorun yaşarsan konu açarsın.
Grafik katını hiç etmek derken? GPU bazlı bir işin varsa Dual Boot ile diğer işletim sistemine geçersin.

Yani Big Sur yapmak istiyorum aslında tam bir araştıma içine de girmedim sadece ne gibi sorunlarla karşılaşırım nasıl yaparım gibi şeyleri düşünüyorum.

Yanlış, yapılabilir.
Konu sahibi elbette deneyebilirsiniz.

Benim bildiğim ve deneyimlediğim, EFI kısmında değişiklikler olduğu için DualBoot yapılamadığı, macOS sonrası BootCamp ile Windows kurulması gerekiyor.

En azından ben böyle deneyimlemiştim. Tavsiye eden çoğu kişiden de böyle gördüm.

Heryerde herkes böyle söylemekte, ben de kurmak istiyorum fakat Windows 10 ve ubuntudaki dosyalarımı yedekleyeceğim bir başka diskim olmadığı için silemiyorum. Eğer hiç bir işletim sistemini silmeden dediğin gibi yapılabiliyorsa @claus üstadım hemen yarın başlıyorum. Bitsin be artık bu sevda, kafayı yedim vallahi. Bizi bir aydınlat kurban olayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…