i7 860 işlemci 99 derece

bilalkeremkara

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben küçükken maalesef turbox bilgisayar aldım. Sorunum şöyle bir, iki gün içinde Windows 10 kurdum bilgisayarıma fakat mavi ekran hatası aldım. Sorunun BIOS eskiliğinden olduğunu öğrendim. Ben anakartımın markasını öğrenmek için kasayı açtım, hiçbir türlü yazı veya marka olmadığını gördüm. Ve benim uzun zamandır işlemci sıcaklığım 99 derecelerde seyrediyor ama ben bunun işlemcinin ısı ölçerinden kaynaklandığını sanıyordum. İşlemci fanını bir kaldırdım hem fan vidalı hem blok işlemciyi kaplamıyor. Galiba ısı gerçek. Termal macunu yeniledim fakat ısı yine aynı. (BIOS'ta sıcaklık değeri hep, değişmeden 34 derece gözüküyor. ) Ne yapmalıyım.

Sistemim.
İşlemci i7 860.
RAM 8 GB 1333MHz.
Power 500W yeterli bir güç kaynağı
Ekran kartı GTX 950.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba çözüm yok gibi görünüyor işlemciyi değiştir ucuz i5 4460 veya i5 3470 al

Sorun işlemcide değil.
Bu arada oyunlarda FPS sorunu yok ama küçük takılmalar oluyor.

Soğutucu değiştirmeyi deneyin. Sıfır satın almadan önce deneme imkanı varsa öyle alın. Soğutucu değil direk işlemci problemi de olabilir.

Galiba çözüm yok gibi görünüyor işlemciyi değiştir ucuz i5 4460 veya i5 3470 al

Bahsettiğiniz iki işlemciyi de takamaz o anakart'a.

Soğutucunuz sizce yeterli mi ?
Soğutucumu maalesef değiştiremiyorum çünkü fan vidalı.
Soğutucu değiştirmeyi deneyin. Sıfır satın almadan önce deneme imkanı varsa öyle alın. Soğutucu değil direk işlemci problemi de olabilir.

Bahsettiğiniz iki işlemciyi de takamaz o anakart'a.
Fanın bloğu işlemciyi tam kaplamıyor. Benim anlamadığım 99 derecede bilgisayar kapanmıyor ve fps sorunu olmuyor. Oyunlarda çok küçük drop olabiliyor.
Bios'u nasıl güncellerim ve işlemci ısısı sorun olur mu?
Beyler yardım edecek var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…