İ7 860 ve RX460 oyunda takılma

bvivno

Hectopat
Bundan 1 hafta önce dizüstü satıp sıfırdan masaüstü toplamak için araştırmaya koyuldum. Her şeyini 2. El alıp bitirmeyi başardım. Satın aldığım parçalar da şunlar;

İ7 860 2.8GHz 4 çekirdek 8 iş parçacıklı CPU
MSI H55M-E33 anakart
8 GB 2X4 Kingston 1333MHZ RAM
2 GB RX460 GPU
64 GB Kingston SSD
460W PSU
BenQ G922hdal monitör

Bunun dışında sıfırdan topladığım için kablodur Wi-Fi adaptörüdür vs her şeyini aldım. İlk seferim olduğu için bilen bir arkadaşımdan yardım alarak çalıştırmayı başardık ardından sorunlar peş peşe gelmeye başladı size sıralayayım.

Harici HDD'ye kurduğum Rainbow Six Siege ile test ettim sistemi. Gayet güzel sonuçlar aldım bir problem yoktu fakat bugün oynarken PC bir anda durdu klavye ışığı söndü ses takıldı vs. bunu altta anlattım oradan bakarsınız.

1-Windows 10 Update'leri ve Driver Booster güncellemelerinden sonra PC'yi kapattığımda kasa çalışmaya devam ediyor ama sıfırdan format attığımda kasa normal kapanıyor onun donanımsal bir sorun olmadığını öğrendim.

2-Sadece 64 GB bir SSD olduğu için oyun testlerini harici bir harddisk ile yaptım. Oyunun ortasında dondu ve geri gelmedi. Bu laptopta da başıma gelmişti termal macun değişince düzelmişti bugün gidip Cooler Master'in termal macununu alıp değiştirdim ama henüz test etmedim problemin geçtiğini umuyorum.

3-10-15 civarı mavi ekran aldım bunlar sırayla kernel security check failure ardından birkaç farklı mavi ekran daha aldım onlarda driverların uyumsuzluğundan kaynaklanıyormuş öğrendiğim kadarıyla.

4-Param bittiği için daha HDD alamadım sorunun SSD'de olduğunu düşünüyorum çünkü arada inanılmaz şekilde yavaşlıyor ve hiçbir şey yapılamayacak duruma geliyor. HDD aldığım an o SSD'yi çöpe atacağım.

5-SSD'yi aldığım adamın küçük bir bilgisayar dükkanı vardı almadan önce içine Win10 kurmasını rica ettim. Tabii ki korsanını kurdu ve bana verdi. Korsan yazılımda sorunların çıkabileceğini biliyorum ama dediğim gibi Windows satın alacak durumda da değilim. HDD aldığımda Win7 kurdurup onunla devam etmeyi düşünüyorum.

Bunlardan başka henüz bir sorun yaşamadım stok Intel fanının çok sesli çalışması dışında. Ne yapacağım hiç bilmiyorum anakartın arızalı olmasından korkuyorum görüntüde hiç yamuk pin vs bir şey yok ama daha önce ne 2. El alışveriş yaptım ne de bilgisayar topladım o yüzden ace miyim bu konularda. En kısa zamanda işimi görecek bir HDD alıp SSD'yi sistemden çıkarmak istiyorum. Önerileriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen kişilerden öğrenmek en iyisi olacaktır. Sevgiler saygılar efenim
NOT: Kasamın içi tertemiz, PSU'nun içini de yeni temizledim. Sorun kirden tozdan değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorup yapsan daha iyi olurmuş dostum. Şöyle ki, HDD'ler eğer şanslıysanız 10 seneden fazla bile sıkıntısız çalışabilir, ve korursanız onu. Ancak SSD'ler üzerine bir şeyler yazılıp silindikçe yavaşlar ve ömürleri azalır. Zaten 64 GB SSD satılmıyor pek artık, muhtemelen eski ve çok kullanılmıştı. 20₺'den fazla verdiysen malesef kazıklanmışsındır.
Windows 10 Retail keyleri var, 10₺'ye bulunur internette. Orijinal Windows kullanmanı sağlar. Korsan olduğu için Windows Update sıkıntı çıkarıyor olabilir.
İşlemci bayağı eski, çok FPS veremez. Ayrıca 2 GB ekran kartınız. Oyunları 720p yada 1366x768'de oynaman daha mantıklı bence. 1080p'de ekran kartını ve işlemcini zorlayabilir.

Kendi sitesinden Windows'u indirerek temiz bir kurulum yapın. Sürücüler için ise 3. parti yazılımlar kullanmayın. Windows 10 zaten kritik sürücüleri kendi yüklüyor. Ekran kartını siz kendi sitesinden indirip yüklersiniz.

Harici HDD ile oyun oynamaya çalışmak da pek sağlıklı bir yöntem değil. Özelikle HDD ve USB 2.0 bağlantısı kullanıyorsanız, hatalar ve takılmalar olacaktır.

Sistemin genel durumu ve sıcaklıklara da bir göz atın. RAM, SSD testi yapın. İlgili rehberleri forumda aratarak bulabilirsiniz.

Sorup yapsan daha iyi olurmuş dostum. Şöyle ki, HDD'ler eğer şanslıysanız 10 seneden fazla bile sıkıntısız çalışabilir, ve korursanız onu. Ancak SSD'ler üzerine bir şeyler yazılıp silindikçe yavaşlar ve ömürleri azalır. Zaten 64 GB SSD satılmıyor pek artık, muhtemelen eski ve çok kullanılmıştı. 20₺'den fazla verdiysen malesef kazıklanmışsındır.
Windows 10 Retail keyleri var, 10₺'ye bulunur internette. Orijinal Windows kullanmanı sağlar. Korsan olduğu için Windows Update sıkıntı çıkarıyor olabilir.
İşlemci bayağı eski, çok FPS veremez. Ayrıca 2 GB ekran kartınız. Oyunları 720p yada 1366x768'de oynaman daha mantıklı bence. 1080p'de ekran kartını ve işlemcini zorlayabilir.
Anakart,işlemci,RAM ve SSD birlikte set olarak aldım.Hepsine toplam 650tl ödedim.Dediğiniz gibi temiz bir kurulum yapıp retail key alacağım gibi görünüyor.Ayrıca oynadığım oyunlar ne çok iyi bir işlemci ne de çok iyi bir ekran kartı istiyor.CSGO,R6 Siege,LoL oynuyorum yaptığım testlerde gayet yeterli olduğunu gördüm ama dediğiniz gibi sağlam bir HDD'ye kurulum yapacağım umarım düzelir.
Kendi sitesinden Windows'u indirerek temiz bir kurulum yapın. Sürücüler için ise 3. parti yazılımlar kullanmayın. Windows 10 zaten kritik sürücüleri kendi yüklüyor. Ekran kartını siz kendi sitesinden indirip yüklersiniz.

Harici HDD ile oyun oynamaya çalışmak da pek sağlıklı bir yöntem değil. Özelikle HDD ve USB 2.0 bağlantısı kullanıyorsanız, hatalar ve takılmalar olacaktır.

Sistemin genel durumu ve sıcaklıklara da bir göz atın. RAM, SSD testi yapın. İlgili rehberleri forumda aratarak bulabilirsiniz.
Tam da dediğiniz gibi USB 2.0 ile bağlı.Testleri yaptım herhangi bir kötü sonuç almadım garip bir şekillde.En kısa zamanda HDD alıp sıfırdan kurulum yapacağım.

Anakart,işlemci,RAM ve SSD birlikte set olarak aldım.Hepsine toplam 650tl ödedim.Dediğiniz gibi temiz bir kurulum yapıp retail key alacağım gibi görünüyor.Ayrıca oynadığım oyunlar ne çok iyi bir işlemci ne de çok iyi bir ekran kartı istiyor.CSGO,R6 Siege,LoL oynuyorum yaptığım testlerde gayet yeterli olduğunu gördüm ama dediğiniz gibi sağlam bir HDD'ye kurulum yapacağım umarım düzelir.

Tam da dediğiniz gibi USB 2.0 ile bağlı.Testleri yaptım herhangi bir kötü sonuç almadım garip bir şekillde.En kısa zamanda HDD alıp sıfırdan kurulum yapacağım.
Ucuz aslında, 650₺'ye sadece anakart alınır şuanda. Fena değil, eğer işlemci vs. sıkıntılı değilse. Dediğiniz oyunlar için 500 GB HDD yeter de artar, 150₺'den ucuza kapatırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı