i7 870, HD6850 sisteme OpenCore veya Clover kurmak

Avdlew

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4GB Çift kanal DDR3 Ram
SSD veya HDD modeli
Patriot P220 256GB
Ekran kartı
Asus Radeon HD6850
Anakart
P7P55D-E LX
İşlemci
i7 870
P7P55D-E LX anakartı bulunan bilgisayarıma macOS High Sierra kurmak istiyorum. Anakartımın sanırım UEFI desteği yok. Kendim hazır EFI'leri kurcaladım ancak uygun bir şey bulamadım. Kendim hazırlamayı bilmediğim için ChatGPT ile hazırlamayı denedim ancak boot etmedi. Bu sisteme nasıl OpenCore veya Clover ile macOS kurarım?

P7P55D-E LX anakartı bulunan bilgisayarıma macOS High Sierra kurmak istiyorum. Anakartımın sanırım UEFI desteği yok. Kendim hazır EFI'leri kurcaladım ancak uygun bir şey bulamadım. Kendim hazırlamayı bilmediğim için ChatGPT ile hazırlamayı denedim ancak boot etmedi. Bu sisteme nasıl OpenCore veya Clover ile macOS kurarım?

İlk önce High Sierra imajımızı ve makale içinde bulunan EFI klasörünü indirin. Sonrasında EFI klasörü içerisinden sisteminize uygun config.plist dosyasını seçmeniz gerekmekte.

İmajı USB belleğe yazdırdıktan sonra EFI klasörünü klasöre çıkartın. Ardından içerisindeki EFI klasörünü USB bellekte oluşan OpenCore dizinine kopyalayıp yapıştırın. Sonrasında EFI>OC >configler>Desktop>intel klasörü altından "Legacy (Desktop) Lynnfield" yazan config dosyasını adını config.plist olarak değiştirin. Ve EFI>OC klasörünün içine atın.

İlk önce High Sierra imajımızı ve makale içinde bulunan EFI klasörünü indirin. Sonrasında EFI klasörü içerisinden sisteminize uygun config.plist dosyasını seçmeniz gerekmekte.

İmajı USB belleğe yazdırdıktan sonra EFI klasörünü klasöre çıkartın. Ardından içerisindeki EFI klasörünü USB bellekte oluşan OpenCore dizinine kopyalayıp yapıştırın. Sonrasında EFI>OC >configler>Desktop>intel klasörü altından "Legacy (Desktop) Lynnfield" yazan config dosyasını adını config.plist olarak değiştirin. Ve EFI>OC klasörünün içine atın.
İmaj makalesindeki EFI ile de boot etmedi.

İlk olarak sistem VGA mı ?
Sistemde DVI-VGA dönüştürücü ile bağlanmış ve DVI ile bağlanmış olmak üzere iki tane monitör var. Sistem direkt boot etmiyor, ekrana görüntü gelmemesi gibi bir durum söz konusu değil yani. Ama VGA olarak başka bir şeyi kastettiyseniz bilmiyorum.

Dönüştürücü olmadan kullıp dene. Hangi config dosyası ile deniyorsun ve nasıl bir hata alıyorsun
Ektekini ve imaj makalesindeki Legacy Lynnfield ve Legacy Nehalem config dosyalarını denedim.

Hocam keşke durumu kesinleştirecek bir hata alsam ancak sistemim denediğim konfigürasyon ve EFI dosyalarıyla hiçbir şekilde boot edemedim. Belki EFI'deki boot dosyalarıyla sistemim uyuşmuyordur diye düşündüm.

Son düzenleme:
Boot ekranı dahi gelmiyor mu ?
Hayır. Hatta sistemde işletim sistemi kurulu olmadığı için uyarı veriyor.

Disk MBR olarak gözüküyor. Sistemimde UEFI yok fakat OpenCore GPT formatındaki disklerde çalışıyor diye biliyorum. Bununla alakalı olabilir mi?

Daha önceki kurulumlarımda USB disk olmadan boot edebilmek için Hasleo EasyUEFI gibi programlarla "opencore.efi" dosyasını bootable olarak tanıttığımı hatırladım ve bu herhangi bir EFI ile boot edemediğim için bilgisayarımın "BOOTX64.efi" veya "opencore.efi" dosyalarını bootable olarak algılamadığını düşündürttü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı