i7 870 İşlemci Çok Isınıyor

JARDANİ65

Kilopat
Daha fazla  
Ben i7 870 işlemci kullanıyorum. Fan stok fan gayet güzel dönüyor. Ama işlemciyi yoran bir program açtığım zaman ısınma derecesi 99'a geliyor ve bilgisayar reset atıyor. Video dönüştürücü bir program açıyorum diyelim ısınması yükselip PC'yi kapatıyor. Boştayken bile 55 derece ortalamasına geliyor. Öncelikle fanlar temiz macun güzel sürüldü yani sıkıntı bunlardan kaynaklanmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Pentium bilgisayarda bile aynı programları kullandığım zaman bu sıkıntılar olmuyor?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soğutucusu yerine tam oturmuyor olabilir.
O konuda sıkıntı yok tam yerinde

Ya soğutucuyu tam oturtmamışsındır ya da macunu eksik veya fazla sürmüş olabilirsin. Soğutucu değişikliği de gerekebilir.
Vallah bana denilen düzeyde gayet iyi sürdüm. Yanlız işlemciyi yoran bir şey açtığım zaman çok gürültülü bir şekilde değil ama bir biskilet freni gibi bir ses çıkartıyor. fandanmı yoksa işlemciden mi o ses geliyor anlamadım.

Stok fan bu işlemciye bu kadar yük altında iken yeterli gelmiyor gibi geldi bana. Kasadaki hava sirkülasyonu da iyi değilse bu kadar ısınması normal.
Aynı kasada daha önce pentiyum kullandım ve aynı programlar üzerinde çalıştım böyle bir sıkıntı olmuyordu.

Bir çok neden olabilir. Söylenenlerin dışında soğutma bloğu tozdan tıkandığı için veya fanlar tam devir hızında dönemiyorsa bu sorun ortaya çıkabilir.
Tertemiz fanlar demir aralarını bile temizledim 4 derece gibi bir fark oluşturdu. 99 üzerine çıkması normal değil tozlanma bir olursa o kadarı normal geliyor. Tozlanma küf tutmuş kadarını demiyorum :D zaten 3 veya 4 ayda bir temizliyorum.

Ben iki bilgisayarcıya götürdüm hiç bir sıkıntısı yok dediler. :D o kadar anlamadımki. Ben 3D Render kullanıyorum. Buda işlemciyi yorar ama kapatmaya kadar götürmez. Onuda geçtim video dönüştürücüsü bu kadar mı etkiler.

Soğutucu blok üzerindeki fanı kasa içindeki başka bir fan ile değiştirip deneyebilirsin. Kasa içinden fotoğraf atarsan fotoğraf üzerinden daha detaylı bilgi verebilirim.

Soğutucu blok üzerindeki fanı kasa içindeki başka bir fan ile değiştirip deneyebilirsin. Kasa içinden fotoğraf atarsan fotoğraf üzerinden daha detaylı bilgi verebilirim.
Kasanın ek fanları yok. Ama hava alsın diye kapağını hiç kapatmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı