i7 870 O.C. Nasıl yapılır?

Intel için ram frekansları çok bir fark yaratmıyor. Ayrıca 1333 sabitlediğinizde frekans 1333+ olacaktır. Bulamadıysanız: System Memory Multiplier(SPD) önce 6 ayarlayıp deneyin.
Dediklerinizin hepsini yaptım. Ramler 1080Mhz de çalıştı. İşlemci 3.60Ghz oldu ama sistem dondu yine. Anakarta bağlı olan aparatlar işlevini kesti. Sanki anakart yokmuş gibi. CPU fan çalışmaya devam etti. Yine psudan gücü kesmek zorunda kaldım. Açma kapama düğmesi ile de kapatılmıyor. Sizce sorun nerede? Neyi yanlış yapıyorum? Sistemin donması neyi ifade ediyor? Soğutucuyu boşuna mı aldım?
3.60Ghz ile bakabildiğime baktım sıcaklık en fazla 45 gördüm. İşlemci tam yüke bindi sistem kilitlendi. Google açtım. Direk cpu ghz yükselince sistem kilitleniyor. Anakartımın arızalanması durumunda sorumluluğu kabulleniyorum.
i7 870 O.C. videoları izledim. Adamlar 4Ghz sorunsuz çıkartıyorlar. Aynılarını denedim. Sonuç sistem kitleniyor.
Örnek
Örnek

Son düzenleme:
Ramlerin voltajını ve gecikmelerini ayarlayıp deneyin.

Ramlerin voltajını ve gecikmelerini ayarlayıp deneyin.
Gecikmeleri derken bunu kastettiniz sanırım. Kaç olmalı? Neye göre yazılıyor. İzlediğim videoda 10-10-10-30 yapmıştı adam. Ben ne yazmalıyım? 2x8 Samsung DDR3 ram için channel timing nasıl olmalı?

Ram voltajıda bu. Bunuda yavaş yavaş arttırarak deneyeceğim. PCH Core ve CPU PLL ellemeye gerek var mı yoksa auto kalsın mı?

Bence ram voltajını ve timing tam ayarlayamıyorum. Ondan sistem donuyor.

Ram frekanslarını ne kadar düşürürseniz o kadar gecikmesi az olur. Ramleri 1000Mhz'ye düşürün gecikmeyide 7 olarak deneyebilirsin. Vcore voltajı 1.34 ayarlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…