Çözüldü i7 870 Sistem kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tahsin.yldrm

Femtopat
Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni başladım. Eğer bilmeden bir kuralı aşıyorsam özür dilerim.

Başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarımı ilk açtığım zaman Windows başlama yuvarlaklarında donmaya başladı sonra PC'yi yeniden başlatma tuşuna uzun bir süre bastıktan sonra açılıyordu ve arada hoş geldiniz ekranında da donmaya başlamıştı. Oyun falan oynayamaz hale geldim ve bu konuyu yazarken bile PC yine kilitlendi. Daha önceden bir tamirciye göndermiştim aynı bu konuya da yazdığım gibi şikayetlerimi dile getirdim ve adam işlemci hasarlı olabilir ve aşırı ısınıyor falan demişti. Termal macun sürüp kasayı temizlediğini dile getirdi. Sordum daha devam ediyor mu donma diye ve bize yaptığını söyledi ama hala kilitlenme olayı devam ediyor. Bende biraz araştırıp sorunun RAM'lerde olduğunu düşündüm.

Bende ki RAM'ler:

• Crucial 4 GB PC3-10600 DDR3-1333MHz
  • PNY 4 GB 1333MHz DDR3 cas9 1.5v
Bunlardı bende 350 TL'ye 2.el Kingston marka şu RAM'i aldım. Kingston 8 GB 1600 MHz DDR3 bunda da sorun çıkardı. RAM'lerimin hepsini ayrı ayrı slotlarda denedim. Sorun aynı ve sistem özelliklerimde bunlar.

Edit : Psu PowerBoost 300w BST-300E 9 ay önce almıştım

Adsız.png

Adsız2.png

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı3.PNG

Ekran Alıntısı4.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı5.PNG
    Ekran Alıntısı5.PNG
    18,4 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Alıntısı6.PNG
    Ekran Alıntısı6.PNG
    67,6 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran Alıntısı7.PNG
    Ekran Alıntısı7.PNG
    15,4 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Çözüm
Bellekleri test edip sağlamlığından emin olduysanız güç kaynağı ve anakarttan şüphelenebilirsiniz. Güç kaynağınız maalesef pek kaliteli değil. Anakart modeliniz eski olduğundan onda da arıza meydana gelmiş olabilir. Güç kaynağınız bu tip arızalara sebep olabilecek bir ürün. Belleklerinizi test etmediyseniz Windows bellek tanılama üzerinden testten geçirebilirsiniz. Memtest86 ile Bozuk RAM Testi ile daha detaylı test işlemi yapabilirsiniz. Bir ihtimal disk testi için HD Tune uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu donanımların sağlamlığından eminseniz yazılımsal olarak son çare Windows 7 veya Windows 10 gibi farklı Windows sürümlerinde sorunun meydana gelip gelmeyeceğini deneyebilirsiniz.
Bellekleri test edip sağlamlığından emin olduysanız güç kaynağı ve anakarttan şüphelenebilirsiniz. Güç kaynağınız maalesef pek kaliteli değil. Anakart modeliniz eski olduğundan onda da arıza meydana gelmiş olabilir. Güç kaynağınız bu tip arızalara sebep olabilecek bir ürün. Belleklerinizi test etmediyseniz Windows bellek tanılama üzerinden testten geçirebilirsiniz. Memtest86 ile Bozuk RAM Testi ile daha detaylı test işlemi yapabilirsiniz. Bir ihtimal disk testi için HD Tune uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu donanımların sağlamlığından eminseniz yazılımsal olarak son çare Windows 7 veya Windows 10 gibi farklı Windows sürümlerinde sorunun meydana gelip gelmeyeceğini deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

Memtest yapmayı denemiştim ama anakartım eski oldugu için UEFI değildi ve imajı MBR oldugu için Memtest yapamıyordum ancak Windows bellek tanılama aracı ile test yaptım belleklerde sorun olmadığını gösteriyor idi.
Sorunu çözdüm @Ramazan52 arkadaşımızın dediği gibi güç kaynagındaymış farklı bir güç kaynagı ile denedim suanda kilitlenme falan yok
Konu Kilitlenebilir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı