i7 870 sisteme anakart önerisi

Khazad dûm

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
  • 4+4 DDR3 1333MHz RAM
  • İntel i7 870 İşlemcili
  • HD 5700 Series GPU
  • H55M-P31 Anakart
Sisteme sahibim. Anakartıma sıvı teması oldu. Bir süre hiç çalışmadı. Tiner ile her yerini bir güzel temizleyip kurutunca anakartı çalıştırmayı başardım. Ancak çok büyük bir acemilik yaparak işlemciyi ters taktım ve işlemci soketlerinden bir kaçını yamulttum. Sistemi kurup açmaya çalıştığım sırada 2 adet normal bip sesi ve ardından 8 adet kısa bip sesi geliyor. Uzun lafın kısası işlemci soketinin değişmesi gerekiyor yada 2. el bir 1156pin anakart alacağım. (Ortalama 200-250 TL arası fiyatları). Ek olarak bu sistemi çalıştırıp bip seslerini aldıktan sonra sistemi kapatınca işlemcimin aşırı derecede ısındığını fark ettim. Yani 15-20 saniye gibi bir sürede işlemcim dokunulamayacak bir sıcaklığa ulaşıyordu.

Velhasıl kelam sizden, bilgilerinizden ve tecrübelerinizden istediğim şudur;

Anakartımı tamir ettirmeli miyim? İşlemci soketi değişimi sonrası eski performansı alabilir miyim?
İşlemcimi takıp deneyebileceğim bir anakart bulamadığım için işlemciminde bozulmuş olma ihtimali sebebiyle 1156pin bir anakart almaya çekiniyorum. Sizce bu sisteme anakart almalı mıyım?
Bu sisteme 200 - 300 - 400 TL masraf yapmaya değer mi? Yapacağım masraf sizce beni 1-2 sene götürür mü?
Sizce hiç uğraşmayıp parçaları satıp kurtulmalı mıyım bu sistemden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı ikinci el alırken parasını vermeden deneme imkanın varsa öyle yap. Yok diyorsan artık şans diyeceksin, ya işlemcin çalışır yada çalışmaz bir risk bu.

Durum o kadar karışık ki aslında,anakarttan gelen seslerin anlamlarını bilsem ona göre hareket edicem. Önce 2 adet bip sesi geliyor 1 saniye sonra ard arda 8 bip sesi geliyor yaklaşık bir 5 saniye sonra ise önce 1 bip sesi daha sonra ard arda 2 bip sesi geliyor. Bütün bu 15-20 saniyelik süreç içerisinde işlemcim çok fazla ısınıyor sistemi kapatıp tekrar pinleri düzeltmeye çalışıyorum sonuç yine aynı oluyor. Acaba işlemcimde arızalı mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı