i7 870 ve RX 570 tabanlı PC açıldıktan bir süre sonra görüntü gidiyor

Pancstar

Kilopat
İşlemciye yeni soğutucu taktım sıcaklığı düştü fakat PC'de bir sorun oluştu.
Bilgisayarı açıyorum, oyunumu açıyorum oynuyorum ve bazen görüntü gidiyor bir daha gelmiyor. Görüntü gittiği sırada PC hala çalışıyor ve kapanmıyor öyle kalıyor, sadece görüntü gelmiyor.
Bunun sebebi ne olabilir?

Sistemim;
Anakart: H55M-UD2h.
İşlemci: i7 870 2.93GHz.
RAM: 8 GB 1333.
Ekran kartı: RX570 8 GB.

Not: Genellikle sistemi zorlayan oyunları açınca oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yeni soğutucu taktım sıcaklığı düştü fakat PC'de bir sorun oluştu.
Bilgisayarı açıyorum, oyunumu açıyorum oynuyorum ve bazen görüntü gidiyor bir daha gelmiyor. Görüntü gittiği sırada PC hala çalışıyor ve kapanmıyor öyle kalıyor, sadece görüntü gelmiyor.
Bunun sebebi ne olabilir?

Sistemim;
Anakart: H55M-UD2h.
İşlemci: i7 870 2.93GHz.
RAM: 8 GB 1333.
Ekran kartı: RX570 8 GB.

Not: Genellikle sistemi zorlayan oyunları açınca oluyor.

Güç kaynağı kaçlık ve markası nedir ?

Aynı sorunu bende yaşadığım için günlerdir yabancı forumlar dahil araştırma yaptım ve sebeb genelde güç kaynağından kaynaklıymış. 500 bu sistem için yeterli fakat kaç senelik ve 12v çıkışından kaç watt veriyor?

Aynı sorunu bende yaşadığım için günlerdir yabancı forumlar dahil araştırma yaptım ve sebeb genelde güç kaynağından kaynaklıymış. 500 bu sistem için yeterli fakat kaç senelik ve 12v çıkışından kaç watt veriyor?
Güç kaynağını yeni aldım
12v olayı aşağıdaki linkte tabloda mevcut, pek anlamıyorum

Güç kaynağını yeni aldım
12v olayı aşağıdaki linkte tabloda mevcut, pek anlamıyorum
PSU yeterli ancak %100 sorunsuz olduğunun garantisi yok.
Donanımsal da sorun olabilir, yazılımsal da.
Bilgisayarı görmeden birşey demek zor.

Benim ekran kartında hdmi ve dp girişi var fakat monitörde vga var, ben hdmi to vga ile görüntü alıyorum.
Pc açılırken bios resmi çıkması gerekiyor fakat görüntü renkli noise şeklinde çıkıyor sonra görüntü bozulması olmadan Windows 10 açılıyor.
Kablo bozuk olsa görüntü hiç gelmez değil mi ?
@Pancstar DDU ile ekran karti driverini kaldir. Güncel sürüm değil ise güncel sürümü, sürüm güncel ise 19.9.2 WHQL sürümünü yükle dene, OCCT ile 3D testi yap. Sorun devam ederse garantisi varsa garantiye, iade hakkin varsa iadeye yolla.
Test yaptım , hiçbir donanımda sorun çıkmadı.
Sadece memtest yaparken donma oldu o kadar.

Son düzenleme:
Benim ekran kartında HDMI ve DP girişi var fakat monitörde VGA var, ben HDMI to VGA ile görüntü alıyorum.
PC açılırken BIOS resmi çıkması gerekiyor fakat görüntü renkli noise şeklinde çıkıyor sonra görüntü bozulması olmadan Windows 10 açılıyor.
Kablo bozuk olsa görüntü hiç gelmez değil mi?

Test yaptım, hiçbir donanımda sorun çıkmadı.
Sadece memtest yaparken donma oldu o kadar.
Memtes86'da hata var mıydı? Görüntü için sorun çeviricide de olabilir. Keşke ilk başta belirtseydin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı