i7 8700 %20 kullanımda 90 derece

Canalex

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Kullanım %20 iken 90, oyundayken 100 dereceleri görüyor. Termal macunu yeni yeniledim ama sıkıntıyı anlayamıyorum. Stok fan kullanıyorum ve fan yerine tam oturmuş halde, eminim. Artı olarak stok fan aşırı yüksek ses ile çalışıyor.

Ekran kartı: RTX 2070 ROG STRIX
İşlemci: i7 8700
RAM: Corsair 8 GB (X2) 2400 MHz
Anakart: ASUS Prime B360M-K
Kasa: Thermaltake V200TG.

değerler.png

değerler-1.png

Dosya Ekleri

• Adsı2z.png
    Adsı2z.png
    48 KB · Görüntüleme: 46
  • Adsız.png
    Adsız.png
    52,1 KB · Görüntüleme: 42
Hangi işlemden sonra oldu bu? Ayrıca kasanızın hava akımı ne durumda? Yani kasa yapısı hava akımına uygun mu?
Herhangi bir işlemden sonra değil uzun zamandır böyle.

Hangi işlemden sonra oldu bu? Ayrıca kasanızın hava akımı ne durumda? Yani kasa yapısı hava akımına uygun mu?
Yani akım konusunda çok bir bilgim yok kasam Thermaltake V200tg

Stok fan da olsa kasa yapısı ne olursa olsun durum normal değil. Ya sürdüğün termal macun sorunludur yani çok sıvıdır işini yapmıyordur ya da tam oturttuğuma eminim dediğin soğutucu oturmamıştır.
Fan kesinlikle oturmuş salladığım da milim oynamıyor.Macun mastergel ve mercimek kadar sürdüm çok az yani.

Daha fazla sürmeyi dene bence hem soğutucu tekrar sökülüp takılmış olur tekrar kontrol etmiş olursun. Çoğu laptoptan daha sıcak çalışıyor sistemin bu şekilde kullanma bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı