Hocam bir önceki sayfada sana hem ismini hemde muadili olabilecek soğutucu marka ve modelini söyledim. Her yönüyle düşünüldüğünde bu denli kaliteli işlemcilerle sistemi 2 ve 4 K çözünürlükte ele aldığımızda 2700X daha avantajlı. 1080 p ultra ayarlarda birbirlerine yakın değerler sunarlar. 3-5 FPS fark olsa bile çok büyük etki yapmaz. Fazla düşünecek bir şey yok. İkisiyle de mutlu olursun. İleriye dönük dediğin taktirde kuşkusuz 2700X.
Bahsettiğin soğutucu ve banzeri olan 2 soğutucuyu alta bıraktım. Ayrıca sorduğun soğutucu özellikleri de kendi sitesinde yazıyor. Onu da alta bırakıyorum. O CPU' yu soğutmada kullanabilirsin. İşini görecek bir soğutucu.
Dostum ben ryzen demiştim ama kendim de araştırdım ve i7 8700 (özellikle 1080p) oynanısta biraz daha iyi fps saglıyor. Ne için alacağına baglı. Mesela ben sadece oyun oynacağım ne video editi ne render işime yarar. O yüzden intelin +10 fpsini tercih edicem. Ama bu demek değil ryzenden daha iyi. Orta düzey bi sogutucu gerek gibi cok ciddi degil sonucta oc yapmıyoruz.
Neyi zorladığını anlamadım. Ryzen7 2700X i7 8700'den daha güçlü O.C. potansiyeli var. Stok soğutucu masrafı yok. Yanında çok kaliteli Wraith Prism soğutucuyla geliyor. i7 8700 alanlar sadace tek çekirdek performansından başka bir şey söyleyemiyor. Kaldı ki Ryzen7 2700X tek çekirdek performansında büyük iyileştirmeler yaptı. Saf güç bakımından daha güçlü. 2K ve 4K'da fark bile yok. Yeni nesil İntel'lerde lehimin terkedilmesi ve delid yapılmadan işlemcinin doğru düzgün soğutulamaması saçmalıklarını söylemiyorum bile.
Bence de 2700X. Bahsedilenden farklı olarak AM4 soketi daha uzun ömürlü yani yeni çıkacak işlemcilerde de bu kullanılacak o yüzden bence 2700X daha makul görünüyor.
Yok almak istemiyorsundan ziyade ilk defa kendim sistem topluyorum aldım mı en iyisini alayım dedim ama galiba sizinde dediğiniz gibi Ryzen 7 2700x tercih edeceğim galiba
Hocam bir önceki sayfada sana hem ismini hemde muadili olabilecek soğutucu marka ve modelini söyledim. Her yönüyle düşünüldüğünde bu denli kaliteli işlemcilerle sistemi 2 ve 4 K çözünürlükte ele aldığımızda 2700X daha avantajlı. 1080 p ultra ayarlarda birbirlerine yakın değerler sunarlar. 3-5 FPS fark olsa bile çok büyük etki yapmaz. Fazla düşünecek bir şey yok. İkisiyle de mutlu olursun. İleriye dönük dediğin taktirde kuşkusuz 2700X.
Bahsettiğin soğutucu ve banzeri olan 2 soğutucuyu alta bıraktım. Ayrıca sorduğun soğutucu özellikleri de kendi sitesinde yazıyor. Onu da alta bırakıyorum. O CPU' yu soğutmada kullanabilirsin. İşini görecek bir soğutucu.