Başarılı Kurulum i7 8700 | RX570 | Mojave 10.14.6

Merhaba, technopat.net üzerinde yer alan "PC'ye macOS Kurulum Rehberi"ni takip ederek kurulum yapmayı başardım.

Sistem özellikleri;
  • Intel Core i7 8700
  • Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming
  • Corsair Vengeance 2x8GB 2400MHz DDR4 RAM
  • MSI RX570 Armor 4G OC 4 GB Ekran Kartı
  • Samsung 960 Evo 250GB M.2 SSD
  • Philips 227E-QHA Monitör

Wi-Fi bağlantısı için ASUS USB-N14 cihazını driver yüklememe rağmen çalıştıramadım. Çok uğraşmak istemediğim için elimde boş duran ASUS RT-N12+ ürünü ile kablosuz ağı ethernete çevirip kasaya kablo ile bağladım.

Sistemde şu anda internet, ses vb. tüm özellikler çalışıyor. Ses çıkışını da HDMI üzerinden doğrudan monitöre alabildim.

Geekbench 4 Puanları;
  • Tek çekirdek: 5988
  • Çok çekirdek: 26941
  • OpenCL: 118488

Sistemi kurmamı sağlayan başta Recep Baltaş ve Kemal Alkın olmak üzere Technopat ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Herkese bol teknolojili günler!

Merak ettiğim birkaç nokta var. Birçok başarılı kurulum okudum. Ancak kullanıma ilişkin bir tane bile inceleme yok ya da ben henüz karşılaşmadım.

Sistem ne kadar akışkan çalışıyor acaba? Bir iMac gibi arayüz performansa sahip mi? Dock'a tıkladığınızda menü takılarak mı açılıyor yoksa MacBook'ta olduğu gibi yağ gibi mi açılıyor? Yani performansı dışında genel kullanımda bir Apple bilgisayarına ne kadar yakın?

Bir diğer konu ise güncellemeler ile ilgili. Her gelen güncellemede sistemin çökme ihtimali var mıdır? Yoksa bu kurulumları yapan hiç güncelleme yapmıyor mu? Bahsettiğim sistem güncellemeleridir. Yoksa uygulama güncellemelerinde sorun oluşacağını sanmıyorum.

Bu iki noktaya ilişkin ne bir inceleme yazısı ne de videosuna rastladım. Böyle bir inceleme olsa keyifle okurdum. Çünkü ileride böyle bir kurulumu düşünebilirim. Apple cihazları aşırı pahalı.

Ekleme: Sanal bilgisayar kurulumlarını gördüm ve denedim. Sonuç korkunçtu. Macbook performansı ile alakası bile yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı zamanda 2019 model MacBook Pro 13” sahibi olan bir kişi olarak sistemin akıcılığında hiçbir sorun olmadığını söyleyebilirim, son derece akıcı çalışıyor.

Bilgisayarı yazılım geliştirme amacı ile kullanıyorum. Bu yüzden stabil çalışması benim için kritik önemli. Daha kurulum yapalı iki gün oldu ancak herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadım.

Sistem güncellemesi için şu anda bildirim çıkıyor ama işin doğrusu cesaret edemedim :). Üretim amacıyla kullanılan bir cihazda bir noktadan sonra çalışıyorsa elleme diyorsunuz. Ama 7-8 ay kadar sonra projeyi tamamlayıp teslim ettiğimde keyifle deneyip sonuçlarını paylaşırım.

Olumsuz olarak söz edebileceğim tek şey kullandığım monitör. macOS bir sistemi Full HD çözünürlüklü ve nispeten soluk gösteren monitör ile kullanmak göze tuhaf geliyor. Ofiste var olan 27” 4K başka bir monitör ile denedim, 2560x1440 ölçeğinde nefis bir görüntü elde ettim. Bu sistemi kesinlikle büyük ve yüksek çözünürlüklü bir monitör kullanmak gerektiği kanaatindeyim ama tabii bütçe, imkan ve beklenti meselesi.

Son olarak bu keyifli deneyimi bizzat yaşamanızı dilerim :).

Aynı zamanda 2019 model MacBook Pro 13” sahibi olan bir kişi olarak sistemin akıcılığında hiçbir sorun olmadığını söyleyebilirim, son derece akıcı çalışıyor.

Bilgisayarı yazılım geliştirme amacı ile kullanıyorum. Bu yüzden stabil çalışması benim için kritik önemli. Daha kurulum yapalı iki gün oldu ancak herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadım.

Sistem güncellemesi için şu anda bildirim çıkıyor ama işin doğrusu cesaret edemedim :). Üretim amacıyla kullanılan bir cihazda bir noktadan sonra çalışıyorsa elleme diyorsunuz. Ama 7-8 ay kadar sonra projeyi tamamlayıp teslim ettiğimde keyifle deneyip sonuçlarını paylaşırım.

Olumsuz olarak söz edebileceğim tek şey kullandığım monitör. macOS bir sistemi Full HD çözünürlüklü ve nispeten soluk gösteren monitör ile kullanmak göze tuhaf geliyor. Ofiste var olan 27” 4K başka bir monitör ile denedim, 2560x1440 ölçeğinde nefis bir görüntü elde ettim. Bu sistemi kesinlikle büyük ve yüksek çözünürlüklü bir monitör kullanmak gerektiği kanaatindeyim ama tabii bütçe, imkan ve beklenti meselesi.

Son olarak bu keyifli deneyimi bizzat yaşamanızı dilerim :).

Bir an için bu kurulumu yapanların bir tarikata mensup olduğunu ve bu kurulumun performansına ilişkin konuşma yasağının bulunduğunu düşünmeye başlamıştım. 😂

Bu güzel oldu. Çünkü ben daha önce sanal bilgisayar ile macOS deneyimi yaşamıştım. Gerçekten korkunçtu. Dock'a tıklıyordum takıla takıla açılıyordu. Safari geç açılıyordu.

Dediğiniz gibi MacBook akıcılığındaysa muhakkak deneyeceğim en yakın zamanda. Büyük sistem güncellemeleri riskli olabilir. Sistem bozulabilir ama uygulama hüncellemesinden bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Siz yine de projeniz bitene kadar dokunmayın derim. 😂 Çok teşekkürler bilgiler için. Eklemek istediğiniz bilgiler varsa keyifle okurum. Tamamen macOS işletim sistemini seven birisiyim. Kullanım alanım gayet sınırlı.

Valla gerçek bir macOS deneyimi sunuyor. Ne dock'ta takılmalar ne de uygulamaların geç açılması gibi şeyler söz konusu değil. Tabii ki sistem bileşenlerine bağlıdır bu durum. Son 2 ay içerisinde kendi sistemime ve başka sistemlere Catalina, Mojave sürümlerini kurdum ve ben de dahil herkes memnun kaldı. Bileşenleriniz uyumlu ise deneyin ve görün.

Valla gerçek bir macOS deneyimi sunuyor. Ne dock'ta takılmalar ne de uygulamaların geç açılması gibi şeyler söz konusu değil. Tabii ki sistem bileşenlerine bağlıdır bu durum. Son 2 ay içerisinde kendi sistemime ve başka sistemlere Catalina, Mojave sürümlerini kurdum ve ben de dahil herkes memnun kaldı. Bileşenleriniz uyumlu ise deneyin ve görün.

Yağ gibi akıyor. Yağ gibi açılıyor yani uygulamalar. Sanal bilgisayara kurulan macOS değil de tertemiz bir MacBook deneyimindeki bir macOS gibi diyorsunuz. Böyleyse harika. Bu arada elbette bileşenler son derece iyi olan bir senaryoya göre hesaplıyorum. Çok teşekkürler. 😂 Muhakkak deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı