i7 8700 ve GTX 1070 GPU Sökülünce Ekranda Bozulma

Zaten hali hazırda uğraştığım bir ekran kasma, takılma sorunum var. Sorun için Vatan PC ekran kartını çıkarıp denememi istedi ve karşılaştığım manzara bu...
Eskiden böyle olmazdı ilk topladığımda GPU’suz PC'de takıldığımı hatırlıyorum.
Yardım edebilirseniz çok sevinirim diğer sorunun da buradan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
Sistemim şu şekilde:
  • TUF GAMING Z370-PLUS
  • Intel I7-8700
  • HyperX 2x8 2900mhz RAM
  • GTX 1070 GamingX 8G
  • Zalman Le serisi PSU

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle monitörü garantiye gönder. Olmadı BIOS'u güncelle. RAM frekanslarını biraz düşür. Eğer monitöre OC yaptıysan iptal et. Eski halinde çalışsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel GPU sürücüsü yüklenmemiş olduğunda ya da düzgün çalışmadığında bu tarz sorunlar olabilir. Ben de ekran kartını söküp PC'yi açtığımda benim de ekranım bu şekilde yırtılıyor. Ben de 8. nesil kullanıyorum. Ancak sürücüyü kursam düzelecek.

Öncelikle monitörü garantiye gönder. Olmadı BIOS'u güncelle. RAM frekanslarını biraz düşür. Eğer monitöre OC yaptıysan iptal et. Eski halinde çalışsın.

Açıkçası monitöre OC yapmayı bilmiyorum ve pc de genel olarak böyle bir sorun var yani gpu olsa bile oyun içinde böyle olabiliyor

Bu yırtılmalar normal. Bende de oluyor. Sürücüyü kursanız da oyunlarda yırtılabilir. Ama masaüstünde değil...

Sizin sorunlarınız herkezde olan sorunlar. VSYNC ayarını oyun içinden açın. Düzelir. Ama arada atlama olabilir.

nVidia sürücü panelinden VSYNC "dikey senkronizasyon" ayarlarını deaktif etmediğiniz sürece yırtılma olmaması lazım. Kasma sorununuzun nedeni de ayrıca farklıdır. Bu soruna cevap bulmanız için PC'nizi incelemeniz, şüpheli görünen yerlerin resmini çekip ya da not edip paylaşmalısınız. Son derece güçlü sistem, nasıl kasar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…