i7 8700 ve GTX 1070 GPU Sökülünce Ekranda Bozulma

nVidia sürücü panelinden VSYNC "dikey senkronizasyon" ayarlarını deaktif etmediğiniz sürece yırtılma olmaması lazım. Kasma sorununuzun nedeni de ayrıca farklıdır. Bu soruna cevap bulmanız için PC'nizi incelemeniz, şüpheli görünen yerlerin resmini çekip ya da not edip paylaşmalısınız. Son derece güçlü sistem, nasıl kasar?

Görüntüde saçma sapan parçalanmalar oluyor yoksa fps 100 üstü

Oyun oynarken videosunu çekp gönderin. FPS çok yüksek olduğunda hertz çok düşükse yani monitör tazeleme hızı düşükse bu çok normal... Monitör 60 hertz çalışırsa ekran kartı 100 FPS verirse işte o zaman yırtılma olur. Bu çok normal. VSYNC açmanız lazım. Ancak açsam da oluyor sorun diyorsunuz. Bence ayarları kontrol edin. Anlattığınız kadarıyla denecek olursa donanımsal sorun yok.

Oyun oynarken videosunu çekp gönderin. FPS çok yüksek olduğunda hertz çok düşükse yani monitör tazeleme hızı düşükse bu çok normal... Monitör 60 hertz çalışırsa ekran kartı 100 FPS verirse işte o zaman yırtılma olur. Bu çok normal. VSYNC açmanız lazım. Ancak açsam da oluyor sorun diyorsunuz. Bence ayarları kontrol edin. Anlattığınız kadarıyla denecek olursa donanımsal sorun yok.

144hz lik monitör kullanıyorum fps 100-144 arası Vsync her zaman açık tutuyorum Vatan Pc ye 2 kez gönderdim pc yi sorun yok dediler ancak çevremdeki herkes bir sorun olfuğunu rahatça anlayabiliyor

Image1540586882.177467.jpg

Monitör hertz değerini düşürün. Öyle deneyin. Olmadı yeni konu açın, bu resmi paylaşın. Monitör hakkında bilgisi olanlar yardım eder. Başlığınız işlemci ve ekran kartı konusu üstüne. Ve bu sorunun işlemci ve ekran kartıyla ilgisi bence yok.

Rica ederim. Bu efekt "Ghosting" olarak geçmektedir. 100 FPS aldığınız bir oyunda 144 hert tazelemeli bir monitör kullanılıyorsa bu tarz bir sorun kesinlikle bu şekilde fotoğraf makinesiyle bence resmedilmez. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı