6-7. neslin en düşük kartı da H110'du mesela ama sıralama doğru. H ve B arası pekte bir fark yok aslında (söylediğim örnek dışında) Z, O.C potansiyeli veriyor. Bence anakart için biraz beklemek lazım, aceleniz yok ise.
Dediğiniz modeller B serisinin altındaki H ler evet hatırladım. Ama benim dediğim H ise B nin üst modeli olanından. Ama B ile hemen hemen aynı gerçi. Anakart için beklemeye karar verdim zaten. Çünkü O.C yapmayacağım için Z serisine boşuna para vermiş olacağım ona vereceğim parayı SSD'ye ya da ekran kartına yatırmak daha olur gibi geliyor bana.
Hocam ben sizin yerinizde olsam Ryzen R7 1700 alırdım. Zaten 2k oyun oynayacağınız için İntel ile arasında FPS farkı çok az. Hem fiyat anlamında hem de performans açısından İntel' e nazaran çok iyi bir işlemci. İçinden çıkan soğutucu da gayet başarılı. Güzel bir B350 anakart ve 1080 ile sizi bayağı bir götürür.
Hocam ben sizin yerinizde olsam Ryzen R7 1700 alırdım. Zaten 2k oyun oynayacağınız için İntel ile arasında FPS farkı çok az. Hem fiyat anlamında hem de performans açısından İntel' e nazaran çok iyi bir işlemci. İçinden çıkan soğutucu da gayet başarılı. Güzel bir B350 anakart ve 1080 ile sizi bayağı bir götürür.
Birebir işlemci karşılaştırmalarını inceledim. Fiyat olarak iki işlemci de aynı. Performans olarak da İntel i7 8700, Ryzen 1700'e göre daha performanslı. Genel olarak oyunlarda i7 8700 5 10 FPS fark atıyor. İntel i7 8700'ün tek eksi noktası anakartlarının pahalı olması. Dediğim gibi ileri de B ve H serisi anakartlar çıkarsa eğer bu eksi noktası da kapanmış olur. Çıkmazsa da mecburen Ryzen 1700 tercih edeceğim.
İ7 8700 ile R7 1700 arasında FPS farkı az değildir. B ve H serisi anakartlar İ7'ye alınmaz. B ve H serisi anakartlar için o kadar beklemeye değmez. Z serisi anakartlar ile aralarında 250 TL fark var. MSI Z370 A Pro 600 TL öneririm.
İ7 8700 ile R7 1700 arasında FPS farkı az değildir. B ve H serisi anakartlar İ7'ye alınmaz. B ve H serisi anakartlar için o kadar beklemeye değmez. Z serisi anakartlar ile aralarında 250 TL fark var. MSI Z370 A Pro 600 TL öneririm.
Hocam öyle de kullanacağım işlemcinin çarpan kilidi kapalı yani O.C yapamayacağım. Z serisi alsam bile faydalanamayacağım. Boşu boşuna masraf yapmış olacağım. 250 TL az bir fark değil. O parayı SSD'ye ya da ekran kartına yatırırım daha iyi olur bence.
Hocam öyle de kullanacağım işlemcinin çarpan kilidi kapalı yani O.C yapamayacağım. Z serisi alsam bile faydalanamayacağım. Boşu boşuna masraf yapmış olacağım. 250 TL az bir fark değil. O parayı SSD'ye ya da ekran kartına yatırırım daha iyi olur bence.
Bahsetmek istediğim o anakartların çıkmasını beklemek yerine al. 250 TL için 2018'i bekleyebilirsin. 250 TL gibi bir fiyata ekran kartı ve SSD'yi yükseltebileceğinizi sanmıyorum.