i7 8700K MSI Command Center ile OverClock Yapma

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar...
MSI Z370 GAMING PRO Carbon anakartım ve i7 8700K işlemcim var. İşlemcimi overclock ile test edeyim dedim. Bu konuda çok bilgim yok. İnternette de araştırdığımda bilginiz yoksa çok kurcalamayın veya anakart üreticisinin uygulamaları üzerinden OC yapın deniyor. Ben de MSI Command Center üzerinde bulunan Game Mod'u aktif ettim. Bu modda i7 8700K için çekirdek hızının 4.8 olacağını belirtiyor. Bilgisayar boşta iken ara ara 4.5'e geliyor (GameMod kapalı iken 4.4'ü geçmiyordu.). Fakat 4.8'i hiç göremedim.

Prime95 ile test yaptığımda, 4.4'e sabitleniyor ve test orada sürüyor. Sıvı soğutma kullanıyorum. İşlemci ısısı 60-62 dereceyi geçmiyor... Sorun var mı, var ise nerede ve nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 59
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    68,6 KB · Görüntüleme: 54
Tüm çekirdeklerde 4.4GHz, tek çekirdekte 4.8GHz'e çıkacağı yazıyor zaten Game Boost üzerinde. En iyisi BIOS üzerinden manuel halledin. x50 çarpan girip voltajı 1.3V verin ve Prime95 ile test edin. Çekirdeklerden biri kapanırsa voltajı arttırırsınız. Gerçi delid işlemi olmadan sıcaklıkları kontrol altında tutmak zor olacaktır.

Tüm çekirdeklerde 4.4GHz, tek çekirdekte 4.8GHz'e çıkacağı yazıyor zaten Game Boost üzerinde. En iyisi BIOS üzerinden manuel halledin. x50 çarpan girip voltajı 1.3V verin ve Prime95 ile test edin. Çekirdeklerden biri kapanırsa voltajı arttırırsınız. Gerçi delid işlemi olmadan sıcaklıkları kontrol altında tutmak zor olacaktır.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Sanırım ilk dediğiniz benim için yeterli oldu, tek çekirdek olayı. Bios ile kurcalamak pek istemiyorum, pek tecrübem olmadığı için. İşlemcimin 4.8Ghz'de performansını merak ediyordum ama sanırım bu kolay yolla olamayacak :)
Bir kaç rehber araştırması ile ve sizin de yorumunuzu dikkate alarak bir OC denemesi yapacağım, bakalım...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı