i7 8700K OCCT test sonuçları

Iceicebaby

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem bilgilerimi yazayım.
Intel i7 8700K işlemci.
Corsair H45 sıvı soğutucu.
Corsair 16 GB 3000 MHz DDR4 RAM.
EVGA 980 Ti ekran kartı.
FSP aurum Pro 1200W PSU.
Windows 10 64 Bit işletim sistemi.

Bazı oyunlarda nadiren küçük donmalar olmasına karşın OCCT stres testi yapmaya karar verdim. Oyunlarda arada sıcaklıkları kontrol etmişliğim var. İşlemcim oyunlarda en fazla 85C civarlarına çıkıyor. OCCT testinde ise bazı Core'lar 100C'u gördü. Ama bu sıcaklığa anlık çıkıyor orada kalmıyor yani sıcaklık. Genel olarak test boyunca 80C civarlarında seyrediyor.

Testten sonra acaba donanımımda sorun mu var diye düşünmeye başladım. Hemen kompresörle kasama hava tuttum ve işlemci termal macunu yeniledim, testi tekrar yaptım sıcaklıklar aşağı yukarı yine aynıydı. Buna karşın Corsair H45 sıvı soğutma yerine eskiden kullandığım Cooler Master'ın modelini bilmediğim bir hava soğutmasını kullandım testte. Onda da bazı Core'lar 100C'yi gördü.
Bu arada testlerde hiçbir hata almadım ve bilgisayar restart atmadı.
Sormak istediğim; sizce bu sonuçlar karşısında endişelenmeli miyim? Problem varsa sizce hangi parçada olabilir? Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Sonuçlarım:

İlk test.

Termal macun yeniledikten sonraki test.

Cooler Master hava soğutucuyla yaptığım test.

Bu arada anakartım Asus Z370-a Prime ve işlemci ram vs. stock ayarlarda hepsi.

Yeni NZXT Kraken x52 sıvı soğutma aldım bugün OCCT testini tekrar yaptım.Genelde stres testi boyunca işlemcim 70C civarlarında kalıyor.Dikkatli şekilde izliyordum core sıcaklıklarını.Testin 11. dakikasında package kısmında maksimum sıcaklıkta birden 96C ibaresi belirdi.Sıcaklığın oraya çıktığını görmedim bile.Sizce sistemimde sorun var mı?.

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı