İyi günler herkese. Sistemimin bazı oyunlarda aşırı düşük FPS verdiğin görüyorum overclock yapmak istiyorum. MSI sitesinde forumda 5GHz yaptıkları bir makale gördüm fakat bu i7-9700K içindi. Denedim fakat PC mavi ekran (bende yeşil) vermeye başladı. Bende BIOS'ta ki Game modu denilen şeyi denedim işlemciyi 3.7'den 4.7'ye yükseltiyor. MSI'ın kendi BIOS'unda kendi ayarı. Bunu yapıp Prime95 testi yaptım bir süre sonra ekran dondu bilgisayar yeniden başlat tuşuna bile tepki vermedi bende gücü kestim. Sonrasında çekirdek sıcaklıklarına bakmak için bir daha test yaptım bu defa yaparken Core temp uygulamasınıda açtım bir de ne göreyim testi başlatır başlatmaz sıcaklık 80 derece üzerine çıkmaya başladı ekran dondu hiçbirşeye tep (tam burada PC dondu telden yazmaya devam ediyorum) dediğim gibi tepki vermiyor klavye mouse yeniden bile başlamıyor ancak fişi çekmem lazım. Bu sıcaklıklara rağmen kasanın arkasında sıcak hava da çıkmıyor anlamadım. Lütfen overclock hakkında bilgili biri yardımcı olabilir mi ciddi anlamda güzel bir hız aşırtma yapıp stabil kullanıp verdiğim paranın kaymağını yemek istiyorum sonuçta overclock yapmak için k serisi almıştım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi sabahlar.
İşlemcim i7-8700K 3.7GHz.
Anakart Z370 PRO Carbon AC.
İşlemci soğutucum Cooler Master Master Liquid 240 mm.
Konu günceldir.