Merhabalar arkadaşlar. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve sizlere bir kaç sorum var. Sistemi 2K oyun oynamak için kullanacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Parçalar/Özellikler;
-EVGA GTX 1080Ti FTW3 GAMING 11GB GDDR5X ICX Cooler RGB LED 352 bit *veya*
MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
-Intel Core i7 8700K
-MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC Intel Z370 Soket 1151-v.2 DDR4 4000MHZ (OC) Anakart
-Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-75E250BW)
-Seagata Barracuda 2TB 3.5" 7200PRM Sata 3.0 64MB Cache Sabit Disk ST2000DM006
-AOC 23.8" AGON AG241QX 144Hz 1ms FREE-SYNC 2K Gaming Monitör (Free-Sync kullanamayacağımı biliyorum fakat fiyatı uygun ondan dolayı alacağım.)
1- Bu parçalar bu kasaya sığar mı? Bir sorun olur mu? Eğer sığmazsa 100-400TL arası parçalar ile uyumlu pencereli şık sade bir kasa önerebilir misin?
2- Güç kaynağı yeterli olur mu?
3- OC yapmayı düşünüyorum. (Hemen olmasa da 1-2 yıl sonra falan) fakat bunun için sıvı soğutmaya ihtiyaç olur mu?
4- Bu Corsair Graphite 270R kasa ile birlikte fan geliyor mu? Ve bu soğutma ihtiyacımı karşılar mı? Ayrıyeten fan almama gerek var mı?
5- Parçalar birbiri ile uyumlu mu?
Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.
Parçalar uyumlu. Fakat o güç kaynağında sorun yaşayan arkadaşlar var. Mümkünse RM750X almanı öneririm. OC için o sisteme üst seviye bir sıvı soğutma lazım. Masterliquid PRO 240 veya Corsair H115i gibi. Kasa 2 fan ile geliyor. Yeterli olacağını düşünüyorum.
3. TDP değeri yüksek bir hava soğutma da işinizi görür, illa sıvı soğutma olacak diye bir şey yok. MSI Core Frozr L o işlemciye ufak bir miktar OC yapılmasına müsaade edecek performansta. Stok hızda zaten rahatça soğutur. Kasa içerisinde iyi bir hava akımı olduğu sürece tabi. MSI Core Frozr L'ye bir alternatif önermiyorum ama aşağıya bu soğutucunun güzel bir incelemesini bırakıyorum. İngilizce bilmenize gerek yok, orada grafiklerle diğer soğutucularla olan sıcaklık karşılaştırmaları mevcut. MSI Core Frozr L Review
4. 270R yerine bence önerdiğim kasayı alın. 270R 2 adet 12 cm fan ile birlikte geliyor. En azından ön tarafa bir tane daha 12 veya 14 cm fan alırdım ben olsam.
5. Uyumlu. Ama toplam bütçenizi, hangi sitelerden alışveriş yapabileceğinizi, bileşenlerin hepsini tek bir siteden mi almak istediğinizi yoksa farklı sitelerden alışveriş yapıp yapamayacağınız gibi kriterleri belirtirseniz belki daha iyisi de toplanır veya aynı sistem daha ucuza getirilebilir.
650 Watt rahatlıkla yeter, bu PSU işinizi görür. 5 sene garantili bir ürün normalde ama Nanokatalog ithalatçı garantisi sunduğundan dolayı yanılmıyorsam 2 sene garanti süresi var. İsterseniz RM750x de alabilirsiniz @Number 9 'ın da dediği gibi. O da birinci kalite (Tier 1) bir PSU'dur. Distribütör garantili olarak alırsanız bu PSU'nun da tam 10 sene garantisi var. Yani kaliteleri bir hayli yüksek.
Tekrardan çok teşekkürler hızlı geri dönüşleriniz için. Kasa olarak Phanteks P400S ben de istiyorum fakat parçalar sığar mı sığmaz mı bilemiyorum. Önerdiğiniz modelin linkini atarsanız çok iyi olur.
PSU konusunda da karar kıldım. EVGA 650GQ'yu alacağım. Hem 650W'un yeterli olmasını öğrendikten sonra hem de bu PSU 80+ Gold sertifikalıymış.
Parçalar Phanteks'e sığar, aksi halde neden önereyim ki? EVGA güzel ve kaliteli PSU'lar yapar ancak normalden daha uzun süre beklemek zorunda kalırsınız, zira NanoKatalog ürünleri Avrupa'dan getiriyor.
Geriye sadece parçalar kasaya sığar mı konusu kaldı. Düşündüğüm kasaları hemen aşağıya bırakıyorum.
Bu parçalar bu kasalara sığar mı? Kasalarda kurulmuş kaç fan var? Bu fanlar yeterli olur mu? ayrıyeten şunu sormak istiyorum nanokatalog sitesi güvenilir bir site mi? Daha önce alışveriş yapan var mı?