i7 8700K ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

ordulu52

Decapat
Sıfırdan bir PC toplayacağım kafamdaki sistem de ortalama üç aşağı, beş yukarı şu şekildedir;
  • Anakart için; MSI B360 GAMING PLUS Intel B360 Socket 8.Nesil 1151 DDR4 2666MHz USB3.1 Anakart
  • İşlemci için; Intel Core i7 8700K Soket 1151 - 8. Nesil 3.7GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci
  • Ekran kartı için; MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
Düşünüyorum. RAM eklemedim, eski kasamda aktaracağım. Güç kaynağı vs şeyleri de en son düşünüyorum. Önerileriniz var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ekran kartına göre çok yüksek gereksiz. derseniz ki ilerde RTX gibi bir ekran kartı alacağım o zaman tamam ama şuan için i5 8600k her oyuna her ekran kartına yeterli ayrıca K ibareli çarpan kilidi açık bir işlemci ile B serisi bir anakart tam performans vermez Z serisi alıp direk 4.7 Ghz de kullanabilirsiniz sıkıntısız voltaj arttırımı yapmadan.

Seçtiğiniz işlemci GTX 1050 Tİ için çok fazla. Gereksiz olmuş. Bütçe belirtin size daha uygun bir sistem önerelim.

i7 8700k yı 1050 ti ile kullanmak eşeği ferrari ye bindirmek gibi bir şey olur

Ortaya karışık olmuş bu biraz. Anakart, K işlemciye uygun değil. İşlemciye uygun ekran kartı seçilmemiş. Ki gerçi ileride ekran kartını değiştiririm der o ayrı bir durum ama. Orantısız bir seçim olmuş.

Bütçenizi belirtiniz.
Elinizde parça var ise yanınız. Ayrıntılı bir şekilde.
Monitör var ise özellikleri nedir? Ya da monitör alacaksanız, hangi marka model alınacak?

Bunları net olarak madde madde yazınız. Müsait bir kişi size bütçenize göre sistem tavsiyesinde bulunacaktır.

Son olarak ne amaç ile kullanılacak bu sistem?

Biraz dengesizlik oldu haklısınız, ama parçalar vs hakkında ileri düzey bilgimin olmamasından kaynaklanıyor. Bütçe konusunda şuanlık 3-4 bin tl'lik bir bütçem var. Sadece anakartla işlemciyi almak istiyorum şuanlık. 1-2 ay araylada diğerlerini tamamlamayı düşünüyorum. Sistemi oyun için almak istiyorum daha çok. Monitör,klavye, mouse tarzı şeylere ihtiyacım yok onları gerek görmedim. + olarak da, sistemi ileri dönükde toplamak istiyorum yani beni uzun zaman götürsün istiyorum sürekli parça değiştirmek istemiyorum ayrıca ekran kartına işlemcinin fazla geldiğinin farkındayım ama ilerde ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum zaten.
Abi niye yazmadınız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…