i7 8700K ve GTX 1070 sistem toplama

Derya MEMO

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistemi nasıl olmuş? Abartılı olan donanım var mı? Daha ucuza aynı işlemi ve kaliteyi temin eden başka markalara mı bakmam gerekir. (8000 TL olması lazım en fazla.) Ve para artarsa RAM'i 32 yapsam doğru olur mu? Teşekkür ederim.

Toplam: 8044TL
Monitör için de 1000 - 1200 TL bütçe ayırdım. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amaç oyun ise 32 GB RAM'e gerek yok. RAM fiyatları uçtu, ekstra 16 GB yerine ekran kartını GTX 1080 yapın derim.

Amaç oyun ise 32 GB RAM'e gerek yok. RAM fiyatları uçtu, ekstra 16 GB yerine ekran kartını GTX 1080 yapın derim.

Asım bey teşekkür ederim yorumunuz için. Bilgisayar oyun amaçlı değil. Kullandığım Rhino ve Fusion 360 , Keyshot gibi programlar kullanmak için topluyorum. O yüzden 1080 yapmam gerekir mi?

Asım bey teşekkür ederim yorumunuz için. Bilgisayar oyun amaçlı değil. Kullandığım Rhino ve Fusion 360 , Keyshot gibi programlar kullanmak için topluyorum. O yüzden 1080 yapmam gerekir mi?
Her anlamda GTX 1080 almanız ileriye dönük olacaktır. Şu anda 32GB RAM almanın hiçbir mantığı ve anlamı yok.

Her anlamda GTX 1080 almanız ileriye dönük olacaktır. Şu anda 32GB RAM almanın hiçbir mantığı ve anlamı yok.
Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.

Sisteme güzel bir işlemci soğutucu ekleyin. Eksik toplanmış.
Yok artık :) Teşekkür ederim. CoolerMaster Seidon 240V (Sıvı soğutma) CPU Soğutucusu 240mm radyatör
Bu işimi görür mü?

16GB RAM kısmı tamam. Ancak, GTX 1080 ler çok pahalı geliyor. Üstteki sisteme birde soğutucu ekledim. 8500TL oldu. Bütçemi şimdiden aştım. İndirime gitmem lazım :)

Asım bey ve diğer arkadaşlarım, sisteme soğutucu ekledim 8500 TL oldu. Bütçemi aştım. 8000 TL yapmam lazım. 8000 TL sistem de 1080 alma şansım var mı? (Daha uygun parçalar var mı?) Birde Anakart gereksiz pahalı mı oldu?

★ Aerocool LS-5200 600W 80+ Bronze Fan Kontrolcülü Sıvı Soğutma Özel USB 3.0 Oyuncu Kasası - Beyaz
Böyle bir Kasa nasıl olur? Çok gereksiz pahalı ürünler peşinde değilim. Ama kaliteli olsun isterim :D

Hocam kasa değilde SSD veya HDD kapasitesini düşürebilirsiniz. Ayrıca çok pahalı bir soğutucuya gerek yok. Ayrıca isterseniz Ryzen sistem toplayıp daha f/p bir sistem yapabilirsiniz. İsterseniz Ryzen sistem önerisi yapabilirim.

Hocam kasa değilde SSD veya HDD kapasitesini düşürebilirsiniz. Ayrıca çok pahalı bir soğutucuya gerek yok. Ayrıca isterseniz Ryzen sistem toplayıp daha f/p bir sistem yapabilirsiniz. İsterseniz Ryzen sistem önerisi yapabilirim.
Atakan bey teşekkür ederim. 1 TB ile 2 TB arası 50 TL oynuyordu bende 2 TB seçtim. Ama 1 de yapabilirim. Yeterli olur. Ancak, aynı anda çok program kullanmam ve Renderle de çok işim olmaz. O yüzden İ7 sistem toplamam gerektiğini söylediler grafiker arkadaşlar.
Siz hangi soğutucuyu önerirsiniz?

Hocam ekran kartınızın aynı fiyatına 1070 ti var:

★ Galax GeForce GTX1070TI 8GB 256Bit GDDR5 EX O.C Sniper White Extreme Overclocked Ekran Kartı (70ISH6DHN1WS)

Eğer marka takıntınız yoksa bunu tavsiye ederim. Soğutma kısmında da 150-200 lira aralığında bir hava soğutucu alabilirsiniz. Sıvı soğutma kadar performans vermese de işinizi görecektir.
Ben O.C yapmayı bilmiyorum :) Başka bir öneriniz var mı Ekran kartı için? Birde Hava soğutucu olarak ne önerirsiniz? Ben hiç bilmiyorum soğutucuları. Teşekkürler.

Atakan bey teşekkür ederim. 1 TB ile 2 TB arası 50 TL oynuyordu bende 2 TB seçtim. Ama 1 de yapabilirim. Yeterli olur. Ancak, aynı anda çok program kullanmam ve Renderle de çok işim olmaz. O yüzden İ7 sistem toplamam gerektiğini söylediler grafiker arkadaşlar.
Anlıyorum. O zaman GTX 1080 yerine GTX 1070Tİ almanız daha mantıklı olacaktır. Soğutucu olarak Hyper 212 Evo öneririm.

Ben O.C yapmayı bilmiyorum :) Başka bir öneriniz var mı Ekran kartı için? Birde Hava soğutucu olarak ne önerirsiniz? Ben hiç bilmiyorum soğutucuları. Teşekkürler.
Hocam o ekran kartındaki O.C. ibaresi sizin overclock yapmanızı gerektirmez. O.C. ibaresi fabrika çıkışlı O.C. demektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı