i7 8700K ve GTX 1080 Sistem Toplama

TheAreS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni toplayacağım sistem;
Sistemi 1 haftaya alacağım inşallah, fikirlerinizi yazarsanız ya da değiştirmem gereken parçalar varsa size göre nedenleri ile bilgi verirseniz çok iyi olur.

Ve özellikle sıvı soğutma için kullandığınız, memnun kaldığınız bir model varsa, yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart gereksiz pahalı olmuş gibi. Özel bir sebebi yoksa Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 öneririm. Elinizde kalan bütçe ile GTX 1080 Ti alabilirsiniz.

SSD olarak da 960 Evo gayet yeterli olacaktır.

Yorumunuz için teşekürler. Açıkçası haklısınız EVO ile PRO arasında da 700 TL gibi bi fiyat oynuyor iyi para yani şirket için kullanmayacağım sonuçta. Sadece PRO biraz daha uzun ömürlü, soğutması daha iyi ve ısınınca SSD'lerde performans düşüyor diye PRO olsun dedim ama EVO'ya karar verdim.

Sizle konuşunca bi soru daha takıldı aklıma. 1 TB SSD mi almak mantıklı yoksa 512'den 2 tane alıp RAID mi yapmak mantıklı? Biri bozulursa veriyi alamıyoruz diğeri de gidiyor diye biliyorum ama her şeyde risk var :)

Evet, RAID0'da öyle bir risk var. Bir diskte sorun çıktığında verilerin tümüne erişememe gibi bir durum olabiliyor.
PCI-E hat sayısı da göz önünde bulundurulunca tek NVMe SSD kullanılması daha mantıklı gibi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı