i7 8700K ve GTX 1080 Ti sistem toplama

Vrd

Decapat
Uzun zamandır bir sistem toplamak istiyordum, bu konularda tecrübem olmadigi icin bircok arastirma ve videolar izledim. Sistemin 3D, Cad programlari render ve oyun olmak uzere genel amacli olmasını istiyorum. Ana hatlari ile olusturdugum sistem asagidaki gibidir. Sizlerin de yardimlari ile bu hafta yavas yavas toplamaya başlayacağım:
  • İşlemci: i7 8700K
  • Anakart: Asus Maximus Formula X
  • RAM: GSkill 16 GB (8x2) 3600 MHz
  • Ekran karti: Aorus GTX 1080 Ti Extrem Edition 11 GB 352 bit
  • SSD: Samsung Evo 970 500 GB ve yanina 1 veya 2 TB 7200 RPM bir HDD
  • Kasa: Cooler Master Cosmos C700P
  • Monitor: Asus ROG Swift PG248Q 24" 180Hz 1ms (HDMI+Display) Nvidia G-Sync
Bu sisteme uygun bir PSU ve sivi soğutucu sistemi ile birlikte uzun bir sure hem benim hem eşimin iş ve oyun ihtiyacini karşılayacağını düşündüm, sizin fikirlerinizi de almak isterim.
Saygilar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ7 8086K işlemci
Asrock Z370 professional Gaming i7
Samsung 970 pro 512 GB. ( daha performanslı)
Bu parçaları söylediklerim ile değiştirir isen Pc sana Daha uygun ve daha performanslı gelicek buna emin olabilirsin

Monitörsüz bütçeniz ne kadar ?

Aslında elimde bulunan nakit ile ortalama bir sistem yerine, 2 aylik bir süreçte iyi bir sistem toparlamak istiyorum, bu süreçteki kafamdaki bütçe hersey dahil 20.000 civarı olucaktir. Bu ay ilk 10.000 tl lik kısmını alıp ikinci ay 10.000 tl daha ayirip sistemi tamamlamak amacindayim.
O kasaya yaklaşık 2500 TL vereceğinize AMD Ryzen Threadripper platformuna geçersiniz. Gereksiz pahalılık kokuyor o liste.
Hakli olabilirsiniz, aslinda ilk mesajda yurt disinda yasadigimi ve parcalarin tek tek burdaki fiyatlarini belirtmistim ama duzenlemeden dolayi kaybolmuş, kasanin burdaki fiyati guncel kurdan yaklasik 1500-1600 tl degerindedir. Threadripper platformunu da araştırdım, coklu cekirdek islemlerinde basarili oldugu yazıyordu fakat tam karar veremedim, o yüzden burda da sormak istedim. Bir kere alip uzun bir süre kullanmak istiyorum, o yuzden mümkün oldugunca yorum alip karar verip toplamaya baslamak istiyorum. Saygilar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı