i7 8750H aşırı ısınma

• Konuyu başlatan Onur_r
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.345

Onur_r

Hectopat
Bilgisayarım oyuncu dizüstü bilgisayarı, altında 120CM bir soğutucu mevcut. İşlemci modelim i7 8750H 6/12.
(çekirdek/iş parçacığı) bilgisayar normal kullanımda 55-61 derece arasında bir sıcaklığa sahipken oyun esnasında 81-91 derecelere ulaşiyor. Elimdeki bilgisayar yaklaşık 7 aydır kullanımda. Sizce sorun ne olabilir?

Not: İşlemci genellikle turboboost frekansına geçiş yapiyor.

Dosya Ekleri

• 20200108132553_1_LI.jpg
    20200108132553_1_LI.jpg
    282,7 KB · Görüntüleme: 91
  • derece 1.png
    derece 1.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu değişince garanti kapsamı dışında kalmaz.
Her firma icin gercerli degil. Lenovo'nun L340 ve Y520 modellerinin kullanim kilavuzunda kullanici isaretli vidalari acar ise cihaz garanti disi kaliyor. Anakartin her yeri isaretli vida dolu.
Bilgisayarım oyuncu dizüstü bilgisayarı, altında 120CM bir soğutucu mevcut. İşlemci modelim i7 8750H 6/12.
(çekirdek/iş parçacığı) bilgisayar normal kullanımda 55-61 derece arasında bir sıcaklığa sahipken oyun esnasında 81-91 derecelere ulaşiyor. Elimdeki bilgisayar yaklaşık 7 aydır kullanımda. Sizce sorun ne olabilir?

Not: İşlemci genellikle turboboost frekansına geçiş yapiyor.
Hocam undervolt yapabilirsiniz.

Bilgisayarı açtığım itibari ile kapakla bilgisayar arasına temasa giren bir kağıt var o yırtılırsa bilyeler düşer ve garanti kapsamı dışına çıkar.

Her markada farklı sanırım. Bende ASUS laptop var, daha 1. gün açtım; HDD'yi çıkarıp SSD taktım ve sonrasında defalarca açtım, kapadım RAM vs değişiminden. Ekran çıtasını değiştirmeye götürdüğümde garantiden yaptırdım, hiç içi açılmış lafı bile etmediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı