i7 8750H ve RTX 2060 Düşük FPS Sorunu
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. Geçtiğimiz günlerde MSI GE63 Raider RGB 8SE modeli bir diziüstü oyun bilgisayarı aldım. Bilgisayarın özellikleri;
İşlemci: i7 8750H 2.20 GHz
RAM: 16 GB
Ekran Kartı: RTX 2060 Ekran Kartı Belleği: 6 GB
İşletim Sistemi: W10 Home
512 GB SSD
1 TB HDD
Oyun olarak sadece LoL de deneme fırsatım oldu. Orta ayarlarda oyunun başlangıçlarında 170-190 arası görürken oyunun sonlarına doğru yavaş yavaş 100-130 FPS'e kadar düştüğü oluyor. İşlemci kullanımı yaklaşık olarak %25-35 arası gidip geliyor. GPU kullanımı ise %40 oluyor. Belleklerin kullanımı ise %35-40 arasında. Sıcaklıklar ise işlemci sıcaklığı oyunda 80 derece GPU sıcaklığı ise oyunda 50-55 derece arasında değişiyor. Bana bu özelliklerde olan bir bilgisayarın bu performansı vermesi iç açıcı gelmedi. Sanki kendi güç ve kapasitesinin altında performans verdiğini düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarım prize takılı halde bu sonucu verdi. Pil ayarlarında da performans seçeneğini En İyi Performans olarak ayarladım ama ne yazık ki yine aynı şekilde devam ediyorum.
MSI Dragon Center'da SHIFT özelliği var onu da en üst yani Sport modunda bunları denedim. Turbo modu ne yazık ki görünmüyor. Acaba sistemin verimini nasıl daha iyi alabilirim. Teşekkürler.