i7-950 ve i5 3470 sistem güncelleme

babacan96

Hectopat
Küçük çaplı bir fotokopi şirketinin, 2 adet sistemi var ve bu sistemleri güncellemek istiyorlar.
Ancak bütçe açık ama olabildiğince dar, bu sebeple önceliği sistem parçalarını güncellemekten yana görüyorlar.

1. Sistem:

i5 3470
H61M
12 GB 1600MHz RAM
500GB HDD
GT 630 1GB
400W PSU

2. Sistem:

i7-950
8 GB 1600 MHz
ASUS P6T SE
500GB HDD
GT 9800
300W PSU

Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Not: Sistemler yavaş çalışıyor ve ağır AutoCAD dosyalarında problem çıkartıp, işleri yavaşlatıyormuş. Aynı zamanda iş yeri çalışanlarının OC gibi işlemleri bilmediğini ve bilgisayardan fazla anlamadığını düşünerek tavsiye verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta SSD eklemesi yapılabilir, bu gözle görülür hızlanma sağlayacaktır.
Ben yavaşlığın ilk nedeninin depolama birimlerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Önce SSD eklemesi yapılarak bir müddet daha sistemlerinin ömrünü uzatabilirler.
Eğer diğer bileşenler sorunlu değilse veya çok yıpranmış değilse bu değişim hem maliyetten şimdilik kısmak olacak hemde performans artışı sağlayacaktır. Bilgisayarları bir süre daha yenilemelerine gerek kalmayabilir.

Fakat demeden yapamayacağım, sistemler gerçekten eski ama SSD ile bir süre daha iş görür diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…