i7 960 ve GTX 970 sistemin ömrü nedir?

Umut Özgan

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Sistemim;

+ Intel i7 960 8CPUs 3.20GHz
+ GTX 970 Gaming 4G
+ Gigabyte G1-Sniper Gaming
+ Seagate 2TB HDD
+ Kingston Hyperx 128GB SSD
+ Cooler Master G750M 80+Bronze
+ 24 GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz

Sistemin ilk parçaları yaklaşık 6-7 yıllık, miladını doldurmuş fakat zamanının en iyileri olduğu için hala ayakta. Bu sistemin 1080p çözünürlükte ömrü nedir?

Ekran kartınıza göre işlemciniz berbat aynı zamanda 1. nesil yani çok eski. RAM'de gereksiz derecede yüksek olmuş. RAM ve ekran kartından kısıp daha performanslı ve dengeli bir sistem oluşturabilirdiniz. İşlemciniz darboğaz yapacaktır, fakat 1080p'de oyun oynarsınız yine de. En kısa zamanda işlemciyi yükseltmenizi öneriyorum.

Sistem 6-7 yıl önce toplanmış ve zamanla upgrade edilmiş bir sistem. Yani bu sistemi 1-2 yıl önce almadım. Zamanının en iyi malzemeleri.

Sistem 6-7 yıl önce toplanmış ve zamanla upgrade edilmiş bir sistem. Yani bu sistemi 1-2 yıl önce almadım. Zamanının en iyi malzemeleri.
24GB ve 970 yerine daha dengeli ve güçlü sistem kurulabilirdi, demek istediğim upgradeler yanlış yapılmış. İşlemci çok geride RAM ve karta göre.

Ekran kartı yeterince iyi. İşlemci ve anakart değişimiyle daha da iyi yere gelir. Şu anda göze çarpan kötü nokta bu. Diğer bileşenler yeterli RAM yükseltmesi fazla olmuş, 16 yeterli.

Bana soracak olursanız ekran kartınız gayet iyi. İşlemcinizi rahat besleyeceğini düşünüyorum. Birazda OC yaparsanız sizi minimum 1.5-2 sene daha götürür. Youtube'da test videoları var i7-860 gibi bir işlemci 4.0 GHz bandına OC yapıldığında GTX 1070'i bile 1080p'de besleyebiliyor. Elinizdeki işlemci daha da güçlü olduğunu hesaba katarsak hesabı siz yapın.

RAM 12GB' idi geri kalan 12GB RAM'i bir abim hediye ettiği için kullanıyorum. Ekran kartını ise yaklaşık 5 ay önce 650TL' ye almıştım. Uygun bulduğum için aldım. İleride işlemciye OC yapabilirim. Şuan 970' i gayet iyi besleyebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…