i7 9700 ve RTX 2080 Ti sistem toplama

aventrador

Hectopat
  • İşlemci : İntel 9700
  • Anakart : ?
  • RAM: 16 GB Olacak ileride 32GB'e yükseltilebilmeli
  • Ekran Kartı : 2080 Ti
  • Kasa : ?
  • Güç Kaynağı : ?
  • Sıvı Soğutma : ?
  • HDD : WD 7200 rpm 2 TB
  • SSD : Samsung 970 Evo 250 GB
4K 60Hz. Monitörüm ile kullanacağım PC'nin yukarıda bazı kararlarını verdim. Kullanım amacın 3D Modelleme, render ve grafik ile 4K oyun oynamak. İş amaçlı kısmına eski GTX 1070 ekran kartlı sistemim de yetiyordu. Sınırlarımı zorlayan kısmı 4K 60 FPS oyun deneyimi.

Bilgisayardan beklentim satın aldığım güçte 2 yada 3 sene çalışması. Sonrasında satıp yeniden güncel kasa alacağım. Ram arttırma harici bir sistem yükseltmesi yada overclock düşünmüyorum.

Bütçe engeli olmadan ve kullanmayacağım özelliklere ücret ödememek mantığı ile (RGB ışıklandırma için ekstra ödemek gibi) diğer parçaları kaliteli ürünlerden seçmek istiyorum.

Bu bilgiler ışığında anakart, ekran Kartı marka modeli, kasa, PSU, sıvı soğutma tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benchmarkları gördükten sonra bu fiyatlara İntelin 9 serisi fiyasko...AMD kazandı.

4K oynayacaksanız o sistem ile. İ7 9700 yerine kesinlikle Ryzen 7 2700X alınmalı. Benim tercihim akıcılıktan yana yani 144 Hz 2K olurdu ama sizinde kararınız size bağlı. Önerebileceğim şeyleri yazayım. Bütçe sınırı yok ise ThreadRipper 2990WX alabilirsiniz en az 7-8 yıl götürür zaten.
Ryzen 7 2700X
3000-3200 MHz RAM 2X8
Bütçeye göre X470 Gaming Plus, Aorus Gaming serisi falan.
Kasa olarak NZXT H500i olabilir. Önü fanlı isterseniz başka modellere bakabilirsiniz Corsair 460X gibi.
Sıvı soğutma Masterliquid 240 olabilir. Ryzen 7 2700X için sıvı soğutmaya illa gerek yok.
PSU olarak Seasonic Focus Plus 750W olabilir veya 650W.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…