i7 9700K GTX 1080 düşük GPU kullanımı

SxPert

Centipat
Şu an elimde ASUS B360 PLUS anakart, GTX 1080 ROG STRIX ekran kartı, i7 9700K işemci bulunmakta. Ekran kartını stres testine soktuğum zaman vermesi gereken değeri veriyor. İşlemciyi de aynı şekilde stres testine soktuğum zaman vermesi gereken değeri veriyor. İkisini aynı anda stres testine soktuğum zaman yine olması gereken değeri veriyor. Fakat örneğin PUBG oyununa girdiğim zaman ekran kartı %40-%80 arası bir performansta çalışıyor. Yine işlemcide %40-%80 arası bir performansta çalışıyor. FPS değerim ise Ultra ayarlarda 150++ olması gerekirken 100++ değerlerde oluyor. Ara sıra FPS değerim bu sistem ile 60 değerlerine düştüğü bile oluyor. Ama dediğim gibi 60 değerlere düştüğünde bile %50 veya %60 performansında hem ekran kartı hem de işlemci çalışıyor gözüküyor. 16 GB 1 tane RAM mevcut. Sistemim bu koşullarda çok iyi değerleri bana sunması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekmekte veya beni aydınlatabilecek arkadaşlar var mı? Teşekkür ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tek kanal RAM'de bazı oyunlarda FPS'te kayıp fazla olabiliyor. Senin sorunun da bu olabilir.

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atabilir misiniz?
Tek kanal sıkıntılı oluyor maalesef.
Eğer sorun çözüme ulaşmaz ise dediğiniz yolları izlicem.
Aynen arada fark var. Çözüm bulamaz isem bu yolu denicem.
MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atabilir misiniz?
Atığım değerler düşük ayarlarda oynanan değerlerdir. Yani düşük ayarlarda bile bu derece sıkıntı oluşturuyor.

Dosya Ekleri

• fps.png
    1.022,5 KB · Görüntüleme: 50
@SxPert
Düşük ayarda oynarsanız işlemciye binen yük artar. Ayar veya çözünürlük artarsa ekran kartı kullanımı artar. Ultra ayarda 150+ alacağınıza neye göre karar verdiniz?

@SxPert
Düşük ayarda oynarsanız işlemciye binen yük artar. Ayar veya çözünürlük artarsa ekran kartı kullanımı artar. Ultra ayarda 150+ alacağınıza neye göre karar verdiniz?
Youtube de Test Amaçlı çekilmiş videolar var. Biraz onlara göz attım. Düşük ayarlarda 250-300fps degerlerini görebilmekteler. Tabi bu değerleri Shanok haritasında görüyorlar. Ultra ayarlarda ise 170 180 gibi değerleri görüyorlar. Bende aynı güzergahta 2 ayarlarıda denedim. Oyunun yenilikciliğini göz önünde bulundurarak 30 fps kafadan sildim. Fakat yinede arada 80 90 fps değerlerine kadar kayıplar mevcut oluyor. Yani Test videoları üzerinden yürüm.
@SxPert
Aynı zamanda bir arkadaşımın sistemide benim ki ile aynı. Tek fark Ana kart. Fakat düşük ayarlarda arkadaşımın ekran kartı %90 ve üzeri kullanıma çıkarken benim ki malesef çıkmıyor.

Son düzenleme:
ram i çift kanal yap dostum oyun performanslarında stabil olmayabiliyor tek kanal ram gtx 1080 işlemcini rahatca besleyebilecek bi ekran kartı dar boğaz vb oluşmaz

ram i çift kanal yap dostum oyun performanslarında stabil olmayabiliyor tek kanal ram gtx 1080 işlemcini rahatca besleyebilecek bi ekran kartı dar boğaz vb oluşmaz
Peki şuanda elimde tek 16 gb ram var. Ben 2x8 almak yerine 1x16 alsam performans artışı düşündüğünüz gibi olurmu?
Ram Haricinde bilgi paylaşmak isteyen arkadaş var mı?

Son düzenleme:
Peki şuanda elimde tek 16 gb ram var. Ben 2x8 almak yerine 1x16 alsam performans artışı düşündüğünüz gibi olurmu?
Ram Haricinde bilgi paylaşmak isteyen arkadaş var mı?
usta tek kanal ramlerde aynı kanala aşırı yüklenme olur stabil çalışmaz ama çift kanal ramlerde 2 kanala eşit şekilde yüklenildiği için fazla fps de alırsın stabilde çalışır bir sıkıntı olmaz bilgine her bilişim sektöründe yer alan birisi çift kanal ram önerir ya elindekini satıp çift kanal ram al yada aynısından bi tane daha alıp tak 32 ye yükselt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…