i7 9700k için Anakart Önerisi

Ben 4+4 pin ile kullanıyorum, sıcaklık değerleri normal, işlemci stabil, Game Boost'ta çalışıyor. 8+4 pin daha kapsamlı hız aşırtmalar için.

MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon AC. bende de i7 9700K var, bu anakart ile birlikte kullanıyorum. BIOS'tan Game Boost açınca çekirden hızını 5 Ghz'e çıkartıyor, uğraştırmıyor OC ile
Topladım pc yi. Game boost açtığımda 4.7 ghz ye çıktığını gözlemledim bios ekranında oyunlar vb zaten 4.6 ghz çalışıyor eminmisiniz 5.0 ghz çıktığına yardım edermisiniz ? Topladığım pc yide ekleyeyim.

Dosya Ekleri

• 8C467895-F2AA-4040-B4FF-0C3C8032269E.jpeg
    86,9 KB · Görüntüleme: 99

BIOS'ta Game Boost butonunun altındaki soru işaretine tıkladığınızda belirtiyor. Ayrıca 4.7 Ghz olmasının sebebi çekirdeklerin %100 kullanılmaması, yani sistem boşta veya tam yük altında olmadığı zaman 4.7 Ghz'de duruyor diye biliyorum. Fakat 5 Ghz zaten çok yüksek bir hız aşırtma olmuyor bana göre çünkü varsayılan maksimum hızı 4.9 Ghz olarak geliyor. Ayrıca işlemci, sıvı soğutma ile 5.3 Ghz'lere rahatça çıkabiliyor araştırdığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Overclock yapacaksanız. Asrock Z390 Extreme4 Lga 1151 (soket H4) Intel Z390 Atx 90-mxb880 - n11.com

9700K çok rahat 5.0 GHZ görüyor ama manuel olarak çıkarın, anakartın ayarlarını tavsiye etmem.
Bahsettiğim anakartı zaten satın aldım daha asrock alma şansım yok maalesef.Anakart ayarlarını neden tavsiye etmiyorsunuz cpu ratio kısmına yazdım 5.0 ghz 70 dereceyi geçmedi aida64 testinde manual versem 5.0 ghz için voltaj kaç olmalı

Hocam onu deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın, her işlemcide farklı sonuç verir. önce 1.3 verdin test ettin stabil mesela, 1.28 ver mavi ekran alana kadar böyle deneyeceksin. 2 gününü alır tam anlamıyla bir overclock.
Sorun olursa yardımcı olurum.

ıntel extreme tuning utility üzerinden basic tuningden processor core ratio 46 idi 49 yaptım. processor cache ratio kısmıda 49 idi zaten 4.9 da çalışabiliyor şuanda işlemciyi satın alırkende max core 4.9 denmişti zaten 1070ti ım var 5 fps için fazla üzmek istemiyorum bu ayarların bir zararı dokunurmu sağlıklı bir hareketmi anakart üzerinden xmp dışında birşey açık değil

Dosya Ekleri

• sssd.png
    133,5 KB · Görüntüleme: 78
Windows üzerinden OC yapma, zaten Z serisi anakartın var en sağlıklısı BIOS üzerinden yapılan OC’luktur.
Stabil OC yaparsan ve iyi bir soğutman varsa hiçbir zararı olmaz.
FPS artışından ziyade dropları önlersin. Benim 6600K şu an 1070’i BF5’te bile hiç %99 kullanımın altına düşürmüyor.
Şöyle yapabilirisin önce voltajsız yükseltirsin mesela işlemci şu an 1.2V’da ise BIOS’dan 1.2V verin CPU Ratio yu 0.2 GHZ artırın ve Prime95 ya da Aida64 ile FPU dahil test edin. Sorun yoksa Cpu Ratio 0.1 GHZ yükseltin. Yine test edin.
Mavi ekran alana kadar.
Mavi ekran alınca Voltaj artırın ama azar azar 1.20-den 1.25’e çıkın.
Testlerde sıcıcaklıkları ve çalışma frekanslarını inceleyin.
Çok rahat 5.0 GHZ’a çıkarsınız o işlemci ile.
Stabil olduğunu düşündüğünüz ve kullanmayı düşündüğünüz frekansta en az 2 saat test edin.
Bazı durumlarda işlemcinin güç limitine takılabilirisiniz, öyle bir şey olursa yine BIOS’tan limitleri artırmak gerekiyor.

Son düzenleme:
xtu üzerinden 4.9 stabil çalıştı en fazla 80 derece gördüm ama fps de herhangi bir değişiklik olmadı 1070ti dan ötürü sanırım. default ayarlara geri aldım max 65 derece görüyor yük altında bıraktım böyle yardım için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…