Merhabalar yeni bilgisayar aldım ve işlemcimin sıcaklıklığından şikayetçiyim.
i7 9700K 3.6 GHz.
16 GB RAM.
RTX 2070 Super.
ATX Z390 Z serisi anakart.
Hava soğutmalı sistem.
1 X 12cm ARGB(gökkuşağı) 3 pın sistem fanı.
2 X 12cm otomatik hız ayarlı 4 pın siyah sistem fanı.
Çok fazla oynama fırsatım olmadığı halde kardeşimin oynadığı Minecraft'ta bile 75 dereceyi görmesi normal mi?
CS:GO 70 derece.
Knight Online +60 derece.
Kasanın daha 1.haftası olmadı ve 2.günden bozulmuştu servis PSU'dan kaynaklı olduğunu söyledi değiştirdi servisten önce 70 dereceyi geçmeyen PC aynı yerinde aynı donanımlarla birlikte 75 derece sizce normal mi? Servise mesaj attığımda 97 dereceye kadar sorun olmadığını söylediler görüşlerinizi bekliyorum.
Ekran kartı için 85 ve üzeri, işlemci için 75 ve üzeri önlem alınması ya da sorun olduğu anlamına gelir. 70-75 derece orta halli değerler. Stok fan varsa zaten oldukça normal. Yani şu an herhangi bir sıkıntı olmaz fakat ille düşürmek isterseniz 150-160TL gibi bir fiyata orta sınıf bir soğutucu alabilirsiniz.
Ekran kartı için 85 ve üzeri, işlemci için 75 ve üzeri önlem alınması ya da sorun olduğu anlamına gelir. 70-75 derece orta halli değerler. Stok fan varsa zaten oldukça normal. Yani şu an herhangi bir sıkıntı olmaz fakat ille düşürmek isterseniz 150-160TL gibi bir fiyata orta sınıf bir soğutucu alabilirsiniz.
Fan stok ve bana kasayı açmamamı söylediler. Eğer bir soğutucu alırsam garanti dışı kalma olasılığı çok yüksek çünkü bilgisayarım hazır Casper Excalibur. Bunu yarın soracağım servise umarım serviş dışı kalmıyordur ve önerebileceğiniz bir soğutucu var mı?
Garanti dışı kalacağını sanmıyorum. Kasayı açmak biraz daha serin çalıştırsa da hava sirkülasyonunu bozar ve çok daha kolay tozlanır. Soğutucunuzu değiştirin.
Cooler Master T400İ Kule Tipi CPU Soğutucu Kımızı LED Intel en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!