Eski ekran kartını satıp üzerine de biraz koyup çıkarabilirim ama benim işlemci 5070'i besler mi ki ya@cglr PSU'nun sadece pin şartı var. Önceki kartınız 6 pin diye, illa 6 pin gerek yok. PSU'da 6+2 olacak şekilde çift kablo vardır büyük ihtimalle.
Bütçede belirtirseniz iyi olur, aksi durumda RTX 5070 önerebilirim yani ama 30 bin TL'niz varmı?
1440P'de hertürlü grafikleri kökler oynarsınız zaten.
Eski ekran kartını satıp üzerine de biraz koyup çıkarabilirim ama benim işlemci 5070'i besler mi ki ya
Sitemime örnek olsun diye dedim. RDR2 gibi oyunlarda ucu ucu belki kurtarır, kurtarmaz.Eski ekran kartını satıp üzerine de biraz koyup çıkarabilirim ama benim işlemci 5070'i besler mi ki ya
Sistemi uzun süre değiştirmeyeceksiniz sanırım. Ona göre 1440P'de darboğaz yapmayacak şunlar olabilir:Tamam o zaman madem bütçe belirtmem gerekecek 30-35'e kadar tamamım. Bu sefer de "madem o kadar vereceksin az daha koy sistemi komple değiştir" demeyin ama
Benim de açıkçası aklımda 3080 veya 4070 vardı ama yine fikir de almak istedim. 2. ele de çok bulaşmak istemiyorum evet fiyat avantajı oluyor belki ama risk yani nasıl birşey çıkacağını bilemiyorsunuz. Hele de 3000 serisi için daha büyük risk çünkü mining olayları tam 3000 serisinin olduğu dönemlerde çok fazla vardı diye hatırlıyorum. Evet işlemci yaşlı ama hala çok güçlü bir işlemci. İşlemciden yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama fikirlerinizi almak da önemliSistemi uzun süre değiştirmeyeceksiniz sanırım. Ona göre 1440P'de darboğaz yapmayacak şunlar olabilir:
Sıfır: 9060XT 16GB
2.el: RX 6800XT veya RTX 3080. Yeni nesil olarak ise RTX 4070, 7800XT.
Daha üstü bariz darboğaz olması muhtemel. İnternette testte bulamadığım için bu modellerinde darboğaz oranları hakkında net fikrim yok. Sadece GPU'nun %90 üstünde RDR2 gibi oyunlarda kalacağını umuyorum.
Bütçenize göre çok sönük kaldılar fiyat olarak ama işlemci yaşlı cidden.
Devirde 2.el devri hocam. Özellikle eski kartlarda önemli. Mining dönemi olsada sizin, benim gibi insanda çok ülkede. Güzelce testleri ile güvenilir şekilde alabiliyorsunuz.Benim de açıkçası aklımda 3080 veya 4070 vardı ama yine fikir de almak istedim. 2. ele de çok bulaşmak istemiyorum evet fiyat avantajı oluyor belki ama risk yani nasıl birşey çıkacağını bilemiyorsunuz. Hele de 3000 serisi için daha büyük risk çünkü mining olayları tam 3000 serisinin olduğu dönemlerde çok fazla vardı diye hatırlıyorum. Evet işlemci yaşlı ama hala çok güçlü bir işlemci. İşlemciden yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama fikirlerinizi almak da önemli
Benim de açıkçası aklımda 3080 veya 4070 vardı ama yine fikir de almak istedim. 2. ele de çok bulaşmak istemiyorum evet fiyat avantajı oluyor belki ama risk yani nasıl bir şey çıkacağını bilemiyorsunuz. Hele de 3000 serisi için daha büyük risk çünkü mining olayları tam 3000 serisinin olduğu dönemlerde çok fazla vardı diye hatırlıyorum. Evet işlemci yaşlı ama hala çok güçlü bir işlemci. İşlemciden yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama fikirlerinizi almak da önemli