- RAM
- Gskill tridentz 3000mhz cl16 2x8
- SSD veya HDD modeli
- SSD: Samsung 970Evo 1TB nvme:2 HDD: Seagate 1TB
- Ekran kartı
- Msi GeForce RTX 2080Tİ Gaming Trio
- Anakart
- Gigabyte Z390 Aorus Elite
- İşlemci
- Intel I7-9700k
Merhabalar, sorunum 1 haftadır devam etmektedir. W11 kullanırken ekte vermiş olduğum hatayı almaya başladım. W11 kaynaklı olduğunu düşünerek Windows 10'a temiz kurulum gerçekleştirdim. Tüm driverlerın en son güncel sürümünü kullandım ama sonuç aynı. Birçok forumda DDU ile kaldırın temiz kurulum yapın tavsiyelerini denedim ama maalesef düzelmedi. Aslında mavi ekran almasam da olay şöyle gerçekleşiyor: Normal olarak kullanımda hiçbir sorun teşkil etmezken birkaç oyunlarda, oyun sırasında veya oyun içerisinde rastegele zamanlarda bilgisayarım yeniden başlıyor görüntü gelmiyor ve bütün fanlar son hızda çalışıyor.(hata veren oyunları tekrardan sildim kurdun sonuç aynı). Bilgisayarım yeniden başlatınca kendini ve fanların hızını fulleyince bir de anakartımın sağ altında 4'lü LED grubundan (anakartımın modelini verdim) sol üstte CPU LED'i kırmızı yanıyordu. Bunun üzerine işlemcimi söküp termal macun yenilemesi yaptım ve tekrar test ettiğimde sonuç aynıydı. İşin ilginç yanı OCCT testlerine hem RAM testi hem CPU testi hem de GPU testlerinin (10-15dk) hiçbirinde bu sorunla karşılaşmadım. Yalnızca oyunlardayken bu sorunla karşılaşıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?
@KojiroHyuga04 belki gözden kaçmıştır. Etiket için kusura bakmayın.
Ek olarak OCCT 10dklık VRam TestiMerhabalar, sorunum 1 haftadır devam etmektedir. W11 kullanırken ekte vermiş olduğum hatayı almaya başladım. W11 kaynaklı olduğunu düşünerek Windows 10'a temiz kurulum gerçekleştirdim. Tüm driverlerın en son güncel sürümünü kullandım ama sonuç aynı. Birçok forumda DDU ile kaldırın temiz kurulum yapın tavsiyelerini denedim ama maalesef düzelmedi. Aslında mavi ekran almasam da olay şöyle gerçekleşiyor: Normal olarak kullanımda hiçbir sorun teşkil etmezken birkaç oyunlarda, oyun sırasında veya oyun içerisinde rastegele zamanlarda bilgisayarım yeniden başlıyor görüntü gelmiyor ve bütün fanlar son hızda çalışıyor.(hata veren oyunları tekrardan sildim kurdun sonuç aynı). Bilgisayarım yeniden başlatınca kendini ve fanların hızını fulleyince bir de anakartımın sağ altında 4'lü LED grubundan (anakartımın modelini verdim) sol üstte CPU LED'i kırmızı yanıyordu. Bunun üzerine işlemcimi söküp termal macun yenilemesi yaptım ve tekrar test ettiğimde sonuç aynıydı. İşin ilginç yanı OCCT testlerine hem RAM testi hem CPU testi hem de GPU testlerinin (10-15dk) hiçbirinde bu sorunla karşılaşmadım. Yalnızca oyunlardayken bu sorunla karşılaşıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?
@KojiroHyuga04 belki gözden kaçmıştır. Etiket için kusura bakmayın.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: