i7 9700K ve GTX 1660 Ti sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mayday

Megapat
Daha fazla  
Eski sistemime yeni ekran kartı aldım. Her şeyi denediğim halde, oyunlardaki takılmayı aşamıyorum. Battlefield 1 en düşük seçeneklerde 110 FPS fakat yine de bir mikro dalgalanma, takılma görüyorum. Battlefield V ise; bazen takılma azalıyor fakat genelde sanki darboğaz oluyor. Ekran kartı ve işlemci 60 dereceyi geçmiyor.
GPU kullanımı %70-95 civarında, CPU kullanımı %45-70 civarında. Hiç %100 olduğu görmedim. Maddi olarak durumum iyi değil. O yüzden düşük bütçeli bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Şu anki sistemim:
  • Anakart: ASUSTeK COMPUTER P8H77-V LE
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz
  • RAM: 32 GB
  • Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws X DDR3 1600MHz CL9
  • Ekran Kartı: MSI Geforce Gaming X 1660Ti 6GB DDR6
  • Monitör: Asus 27" VG278QR
  • Kasa: Cooler Master Rc-942-Kkn1 Siyah Haf X
  • Soğutucu: Akasa Venom Voodoo
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64bit Versiyon 1809

Almayı düşündüğüm, birbirine uyumlu olabilecek sistem ise:

RGB düşünmüyorum. Benim için daha çok fiyat/performans önemli. Umarım yardımcı olursunuz. İyi günler dilerim.

Bu sorunu yaşayan bazı kişiler var işlemci ekran kartı uyumuyla ilgili deniyor.

@Silinen üye Pardon. Sanırım kısaltmayı büyük harf ile yazdım diye, kısa süreli ceza aldım. Peki neden konu başlığı küçük harflere döndürüldü?
Çıkabileceğim fiyat, yaklaşık olarak 5.000 lira. Bu sistemi yoğun şekilde oyun oynamak, az olarakta film izlemek için istiyorum.

@Tokka teşekkür ederim. Bu takılma olmasın diye birbirine uyumlu parçalar bulmaya çalışıyorum. Battlefield 5 çok güzel ama gözlerim yoruldu o donma yüzünden, oynayamıyorum.
SniperX 32GB RAM'in desteklediği ana kartlardan birisini almalıyım. Fiyat olarak çok iyi bir RAM. Nasıl yapsam bilemiyorum.
Bu arada konuya ekleme yapamıyorum.
Hard Disk: Samsung SSD 860 QVO 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pek anlamadım düşük bütçeli bir sistem topluyorsanız neden 9700K alıyorsunuz? 9600K fazlasıyla yeterli hatta i3 9350K'da yeterli 1660 TI için. Ayrıca oyun için 32 GB RAM'e hiç gerek yok.
1660 TI için 9400F de alınabilir.

Alabilirsiniz ama işlemci'den fan çıkmıyor. Bütçenizi 5500 TL yaparsanız kaliteli soğutucu almanızı öneririm.

Arkadaşlar, değerli mesajlarınız için teşekkür ederim. Durum kısmını eksik yazdım pardon.
"5.000-6000 lira üzerine çıkacak durumum yok." diye yazacaktım. Ryzen'in yeni çıkacak serilerini beklemem için ısrar eden arkadaşlarım oldu. Sistem almaktan şu an için vazgeçtim. Site yetkililerinden ricam konuyu silmeleridir. Herkese iyi günler dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…