i7 9700K ve RTX 2080 sistem toplama

Berathiradagi

Kilopat
Kasa toplayacağım ve birkaç parça ürün siparişini verdim. Sistemin uzun ömürlü olmasını istiyorum ve hangi işlemciyi kullanmam lazım? Yeni Ryzen'ler çıkıyormuş onları beklemeli miyim veya Intel i7 9700K mı almalıyım? Öneri sunarsanız sevinirim.
  • İşlemci: i7-9700K almayı düşünüyorum (yeni Ryzen'leri beklemeli miyim çok farkı olur mu?)
  • Ekran kartı: RTX 2080 X Trio ( 3 güne elimde )
  • Anakart - MSI Z390 Edge ( 3 güne elimde )
  • RAM - Corsair Dominator Plat 16 GB 3200 MHz
  • SSD -Samsung 970 Evo Plus 500 GB
  • HDD - 2 TB 7200 rpm
  • Güç kaynağı - Corsair RM750X Full gold
  • Monitör - MSI MAG271CQR ( 3 güne elimde)
  • Kasa - Corsair Spec Omega RGB( biraz pahalı ama hoşuma gitti diye tercih ettim)
  • Sıvı soğutma (Ryzen'ler için gerek var mıdır bilmiyorum Intel 9700K için düşündüğüm) - Corsair H115i Platinum RGB
Önerilerinizi sunarsınız. Bu kasa için bütçemde çok bir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart almışsınız zaten Ryzen iptal olmuş dolaysıyla. Güç kaynağı 850W olanı ile değişebilir arada az fark vardı. Kasayı ön tarafı MESH olan modellerden seçebilirsiniz.

anakartı değiştirebilirim bu sıkıntı değil ryzeni beklemeli miyim yoksa i7 9700 k yla arasında bi fark olmaz mı

9700K tüm çekirdekler aktif 4.6 GHZ'de çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam. 8 çekirdekli ve böyle agrrsif frekansda varsayılan olarak çalışan bir işlemci alacaksan yeni Ryzen işlemcileri beklemene gerek yok bence. Ryzen'dan mucize beklemiyorum fiyat konusunda.
2700x örneğinde olduğu gibi Ryzen 7 Intel I7 karşısına koyunca fiyatı uygun, çekirdeği fazla ama oyun performansı bir o kadar alakasız kalıyor. Intel 9700k ve 9900k ile rekabet edebilmesi için onlar gibi yüksek frekansda çalışabilmesi lazım Ryzen'ların. Bunu ucuza yapabilse yapardı AMD.

5.1 GHz stok hızda hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…