i7 9700K ve RTX 3070 darboğaz

Khazixbey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben geçtiğimiz 1 hafta boyunca bir internet kafede Apex Legends oynadım ve oynadığım bilgisayarlardan birinin sistem özellikleri, benim sistemimle neredeyse aynıydı. Fakat buna rağmen evde oynadığım oyuna kıyasla internet kafedeki oyun çok daha akıcıydı. Hem aldığım FPS değerleri daha yüksekti hem de FPS düşmesi neredeyse hiç yemiyordum. İnternet kafedeki sistemde i7 9700F, 32 GB RAM ve RTX 3070 ekran kartı vardı. Benim sistemimde ise i7 9700K, 16 GB 3200 MHz RAM ve RTX 3070 ekran kartı var. Daha önce yabancı forumlardan birinde işlemcimin kronik bir arızası olduğunu okumuştum. Söylenilene göre i7 9700K tek çekirdek hızında beklenen sonuçlar verirken çoklu çekirdek hızında i7 7700K civarında kalıyormuş. Ayrıca soracak olan olursa anakartım Gigabyte Z390ud. Sistemimdeki sorun nedir ve nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tavsiyelerinize göre sistemde değişiklik yapabilirim.

Çözünürlüğü yüksek tutun. Gerekirse DSR açın. Bu işlemciler güzel fakat bunlarda Hyper Theading maalesef yok. Bu sebeple sıkıntı yapabiliyor diye düşünüyorum. 1080p için darboğaz verebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı