i7 9750H GHz'e düşüyor

BerkCL

Hectopat
Bilgisayarda oyun oynarken bir süre sonra bu olay oluyor. Sıcaklık birden 77,78 derecelerden 63'lere kadar düşüyor ve her şey kasmaya başlıyor. Ana menüde bile kasıyor bilgisayar. Kapatıp bir süre sonra tekrar açtığımda düzeliyor fakat aynı olay yine tekrarlanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Çözüm önerebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screekknshot_1.png
    36,6 KB · Görüntüleme: 35

Birebir aynı cihazı kullanıyorum bilgisayar şarjda mı? Bende oyunda 104 105 derecelerde geziyor ama hiç düşme olmuyor.

Cihaz çok ısınınca işlemciniz hız düşürüyor daha fazla ısınmaması için. Güç seçeneklerinden yüksek performansa alabilirsiniz denemek için ama işlemciniz yüksek sıcaklıklarda çalışacağından pek iyi olmaz. Eğer cihazınınız biraz eski ise termal macun ve fan bakımı yapabilirsiniz.

Birebir aynı cihazı kullanıyorum bilgisayar şarjda mı? Bende oyunda 104 105 derecelerde geziyor ama hiç düşme olmuyor.

Sürekli şarjda kullanıyorum çünkü zaten şarjda kullanmazsam oyunlarda vs. FPS 30'a sabitleniyor. Sıcaklıktan derece düşürüyor büyük ihtimalle çünkü sadece yaz ayında oluyor. Fakat bunun düzelmesi için de 1 2 kez bilgisayarı kapayıp açmam gerekiyor. Derece düşürsün de acaba derece düştüğünde bilgisayarı kapatmadan bunu düzeltmenin bir yolu yok mu?
Sıcaklığa da baktım buarada msi afterburner ile maksimum 96 dereceyi görmüş.

Güç seçeneklerinde zaten nihai performansta kullanıyorum orada da bu olayı düzeltmek için bir Intel ayarı varmış fakat o ayar bende olmadığı için güç ayarları da bir işe yaramıyor.

Kod:
powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE
powercfg -attributes SUB_PROCESSOR ea062031-0e34-4ff1-9b6d-eb1059334028 -ATTRIB_HIDE

Bu iki kodu kullanarak ekstra ayarları görüntüleyebilirsiniz. Komut İstemi üstünden Admin olarak kullanın ama dediğim gibi işlemciniz hız düşürmez ve yüksek frekansta sürekli çalışırsa bu daha fazla ısınmasına sebep olur. Yaz aylarında zaten sıcak olduğu için sorumluluk size ait. Bakımlarını tekrar yapmanız gerekebilir.

Teşekkürler yardımınız için termal macunumu da tekrardan yenileyip durumu bir gözlemleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…