i7 9750H GTX 1650 vs i5 9300H GTX 1660 Ti

theutkan

Hectopat
Selamün aleyküm arkadaşlar, ben 7500 TL ile 6 yıl gidebilecek oyuncu laptopu alacağım. Iki alternatif buldum.
i7 9750H GTX 1650.
i5 9300H GTX 1660 Ti.

Yayın yapmayacağım, SolidWorks ve bazı Adobe uygulamalarını kullanacağım. CS:GO, LOL, Fortnite, Apex ve bazı AAA oyunları oynayacağım. Hangisini alayım.

Oyun için 9300H yeterli. Diğer konulardan emin değilim.

GTX 1660 Tİ ve İ5 9300H almanı öneririm.Söylediğin programlar için gayet yeterli.1660 TI ile çok rahat ultra ayarlarda oyun oynarsın.

1660Ti gerçekten de çok güzel bir kart. Ama işlemci 4 çekirdekli. İlerleyen zamanda darboğaz yapıcaktır. 6 yıl gider ama söylediğin oyunlarda gider. 6 yıl sonra AAA standartında büyük yük artışı bekliyorum.

Laptopta şimdi darboğaz yapmayan işlemci ilerde nasıl darboğaz yapsın? Ekran kartı değişmiyor ki.

Laptopta şimdi darboğaz yapmayan işlemci ilerde nasıl darboğaz yapsın? Ekran kartı değişmiyor ki.
Şimdi yapmaması ilerde yapmıcak demek olmuyor ki. Bir zamanlar 7300HQ vardı yeni çıktığında. Şimdi bir oyun oynuyorum CPU darboğaz.
Ilerleyen zamanda da oyunlara göre CPU gerkesinimi artacak. Artan mantıksal hesaplamaların hepsini ekran kartına yaptıracak değiller ya.

Demek istediğim, ilerde lpatoptaki GPU değişmeyecek. Darboğaz dediğimiz şey de işlemcinin ekran kartını tam besleyememesi değil mi? Yani CPU kullanımı %100 olup GPU kullanımının %60 olması gibi.

Sizdeki darboğazın afterburner ile ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Laptob bu hafta içi başka arkadaşımda. Oyun adı "Astroner". İşlemci %80 üzeri hep. Hem düşükte hem de yüksekte işlemci kullanımım düşmüyor. Kaldı ki o bilgisayarda Battlefield 1 açayım.
İlerde de arkadaşda da bu kadar kaliteli karta 9300H. 9750H almanın ayrı bir yani, işlemci gücü arttıkça FPS de artıyor bir miktar.
Bu iki seçenek arasında 1660Ti almak daha mantıklı. İndirimlerle 1660Ti ve 9750H almasını tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…