i7 9750H ısınma problemi

student007

Decapat
MSI GS65 9SF'ye sahibim. i7 9750H işlemci RTX2070 Max-Q bulunduruyor. Problem şu ki bazı oyunlarda CPU 95 derecelere kadar çıkıyor ve frekans düşürüyor. Alt kısmına elimi dokunduramıyorum bile. -0.150 V XTU ile undervolt işlemi uyguladım, 92 derecelere kadar düştü. Frekansını 3 GHz'e sabitleyebilsem bana yeterli olacak ve ısınmayacak. Kendi kendine Turbo Boost yapıp yanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ThrottleStop kullanabilirsin voltaj ve frekans ayarları için. Programla çarpanı seçip işlemciyi sürekli o frekansta çalışmasına zorlayabilirsin.

Aynı işlemciye sahip gördüğüm tüm laptoplar çok sıcak çalışıyor, anladığım kadarıyla 8 ve 9. nesil i7 CPU'lar yanıyor. Kendim Arctic MX-4 sürdüm ama 2 derece civarı düşüş kaydettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim -0.150 ve -0.125 de ama Turbo Boost ve çekirdeklerle oynamadan kaydadeğer ısı düşüşü elde etmek mümkün değil zaten -0.160'ları açınca bilgisayar kitleniyor Sadece şunu söyleyebilirim stok haldeki laptop 94-97 civarı gezerken UV+ArcticMX4+Soğutucu kullanarak bunu 90-93 lere çektim. Eğer turbo boostla ve çekirdek hızlarıyla oynarsam da 85 lere kadar düşüyor ama elbet CPU performansından kaybediyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…