i7 9750H işlemci termal macun sonrası 93 derece oluyor

Bilgisayarı 20 dakikalığına boş bıraktım sistem mavi ekran vermiş ve kitlenmişti. Tekrar başlattım ve bu sefer masaüstüne geldiğinde kilitlendi. Tekrar yeniden başlattım ve throttlestop uyarı verdi ve çalışmadı.

İyi dediğimiz bir gün yaşamıyor.

Sisteminizde -175'li değerlerinize geri dönün. Core ve Cache'i değiştirin sadece. Eğer yine mavi ekran alırsanız İntel GPU ve İGPU Unslice mı kaynak oluyor anlamaya çalışacağız.

@erengore hocam en son değerleri değiştiriyorduk. Geçenlerde laptopu servise gönderdim ve ısı sorunları yaşadığımı, termal macun değişimi sonrası ısı sorunlarının devam ettiğini söyledim. Laptop servisten temizlenmiş ve termal macun değişmiş olarak geldi. Açıklamada onarımlar yapıldı ve sistem sıcaklık standartlarında çalışır durumda olduğu yazıyordu. Format attım ve undervolt ile sıcaklık durumlarının ne halde olduğunu kontrol ettim. Eskisinden daha kötü bir sonuçla karşılaştım. Ani sıcaklık artışları var. Cinebench R20 skorum 3080'den 2600'e kadar düştü. Oynadığım her oyunda işlemcim 94-97 dereceyi görüyor. Limits sekmesinde hiçbir türlü gitmeyen edp other, thermal yazısı var. Core, cache, iGPU, unslice değerlerini daha artırabiliyorum fakat uyguladıktan sonra sistem boşta dururken mavi ekran alıyorum. Uygulayabildiğim en uygun değerleri fotoğraf olarak paylaştım. Acaba daha yapabileceğimiz bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Cache.png
    53,9 KB · Görüntüleme: 43
  • Core.png
    53,3 KB · Görüntüleme: 54
  • iGPU.png
    53,2 KB · Görüntüleme: 45
  • iGPU2.png
    53,4 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_1.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 27
  • Limits.png
    5 KB · Görüntüleme: 30
  • System.png
    53,5 KB · Görüntüleme: 38
@JVCKBOYS 95-97 anormal. Bu Undervolt'un yapıldığı sistem 90 üstünü görmemeli. Dandik bir macun sürmüşler. Keşke kendiniz kalitelisini alıp sürseydiniz.

Sorun macununuzda. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bu Undervoltta bile o sıcaklığı görüyorsa hiçbir şey yapılamaz. Macunu değiştirin. Kendiniz kaliteli bir tane alın ve sürün.

Şu an elimde Cooler Master MasterGel maker termal macun var. Sıcaklıklar sebebiyle yanlış sürdüğümü düşünerek 3, 4 kere değiştirmiştim. Onu sürmeyi deneyeceğim. İnşallah bu sefer güzel bir sonuç alırım. Değişim sonrası sonuçları haberdar edeceğim.
Çok garip ve sevindirici hocam. İnşallah tekrar pumpout yaşamam ve sıcaklıklarım böyle devam eder.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_3.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
İstediğiniz gibi oldu mu?

Bu arada bir çekirdek tam macun ile entegre değil. Kusursuz sürememişsiniz. Ama yine de iyi denebilir.

İstediğiniz gibi oldu mu?

Bu arada bir çekirdek tam macun ile entegre değil. Kusursuz sürememişsiniz. Ama yine de iyi denebilir.

Şu an değerler istediğim gibi ve hakettiği sıcaklıklarda olduğunu düşünüyorum. Macunu kusursuz süremememin sebebi ise macun tüpünün işlemciden kalın olması. Tamamen sürüldüğünde taşma yapıyor. Viskozitesinden dolayı da zor dağıtılıyor. Bu değerleri yakın takibe alacağım ve sorun çıkarsa tekrar değişim yapacağım. Sağ olsunlar vidalardan birisini aşındırmışlar . İlgin için ve bilgilerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum hocam. Konuyu burada çözülmuş olarak işaretleyeceğim ki aynı sorunu yaşayanlar yapılan aşamaların ne ile sonuçlandığından haberdar olsunlar.
Arkadaşların da kıyaslama yapabilmesi için 15 dakikalık Ultra ayarlarda Forza Horizon 4 sonrası değerleri de paylaşıyorum. Herkese iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…