i7 990X CPU alınır mı?

Pcdelisi6598

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar sorum bu. CPU 6 Core 12 thread sisteme O.C. yapabiliyorum. M.2 SSD takacağım PCI to PCI-e converter ile M.2 modlu BIOS atacağım anakarta ve RAM 48 GB olacak.

Neden bu kadar zahmete girip hem güç tüketimi konusunda hem de vakit ve efor harcama anlamında böyle bir şey yapasın ki? Zevk için ise hiç durma ama ''uygun'' fiyatlı güçlü bir sistemim olsun, oyun falan oynarım diye düşünüyorsan, hiç o işlere girme bence.

Evet arkadaşlar sorum bu. CPU 6 Core 12 thread sisteme O.C. Yapabiliyorum. M.2 SSD takacağım PCI to PCI-e converter ile M.2 modlu BIOS atacağım anakarta ve RAM 48 GB olacak.

İşlemci maximum 24 GB RAM destekliyor ve muhtemelen M.2 yuvası yok 2011 çıkma işlemci.

Neden bu kadar zahmete girip hem güç tüketimi konusunda hem de vakit ve efor harcama anlamında böyle bir şey yapasın ki? Zevk için ise hiç durma ama "uygun" fiyatlı güçlü bir sistemim olsun, oyun falan oynarım diye düşünüyorsan, hiç o işlere girme bence.

Hocam olay tamamen geleceğe yatirim sistem için güç tüketimini dikkate almıyorum şu anlık amacım sadece arada bir CS:GO Minecraft GTA 5 falan ve elektronik meraklısınız 6 yıla yakın ilgileniyorum çok sekme açarım RAM ondan fazla olacak bir de anakart arizalandiginda arizalarini anlaşılır bir şekilde belli etsin belli etmesine gerek var mı illa yok ben arızanın belli olmadığı kartlarında tamir edebileceğimiz düşünüyorum ama ekipmanın neredeyse hiç yok bir tane avometrem var yeni nesil kartlarda kuzey koprusu CPU'nun içine taşındığından ötürü CPU'yu takmadan sistem acilmiyor ve arızalar belli olmuyor Debug isiklarida yanmıyor bu anakartta mors buzzer vs Debug olduğundan ötürü arızayı az çok tahmin edebiliyoruz bundan dolayı bu anakarti ve CPU'yu tercih ettim ayrıca Ryzen 5 5600X CPU'dan daha yüksek base clocka sahip.

İşlemci maximum 24 GB RAM destekliyor ve muhtemelen M.2 yuvası yok 2011 çıkma işlemci.

Size ismil hocanın bu videosunu izlemenizi tavsiye ederim hocam modlu BIOS atarak bu mümkün anakartta 48 GB RAM takılı ona rağmen işlemci 48 GB RAM'i kabul ediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda kullanılan anakart: Gigabyte GA-X58 USB3.

CPU i7 990X.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı