i7 L640 4 GB RAM ''Non-System Disk or Disk Error'' hatası

Dino Ortolani

Hectopat
RAM
4 GB
Ekran kartı
Intel HD Graphics
İşlemci
Intel Core i7 L640 2.13 GHz
Laptopu gece hazırda beklette bıraktım büyük dosya yüklediğim için.
Sabah açtığımda yukarıdaki yazı çıktı.
Flash belleğime Windows 8.1 ISO dosyasını Android telefondan 4 GB bütün halinde attım.
Şimdi BIOS'a girmem için ne yapmam gerekiyor flash belleği taktığımda algılamadı laptop.

0A330701-658C-4F4B-868A-D34776105AA2.png

Hocam ISO dosyasını direkt atmadan önce Rufus veya Ventoy ile ISO'yu USB belleğe yazdırmanız gerekiyor. Ayrıca BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken ekrana markanın logosu geldiğinde alt kısımda vs. hangi tuş ile gireceğiniz yazmakta. O tuşa art arda basmanız gerek.

Hocam ISO dosyasını direkt atmadan önce Rufus veya Ventoy ile ISO'yu USB belleğe yazdırmanız gerekiyor. Ayrıca BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken ekrana markanın logosu geldiğinde alt kısımda vs. hangi tuş ile gireceğiniz yazmakta.

Vento'yla denedim bir türlü dosyalara girmedi intsalla bastım bekledim olmadı
Hocam sizin dediğiniz Rufus ile nasıl yapılıyor acaba.

Vento'yla denedim bir türlü dosyalara girmedi intsalla bastım bekledim olmadı
Hocam sizin dediğiniz Rufus ile nasıl yapılıyor acaba.

Hocam Rufus mobil desteklemiyor, resmi uygulama yok. Yine de göz atın.

Ventoy'u kullanırken aşağıdaki gibi yaptınız değil mi? Ayrıca sisteminiz eski görünüyor GPT değil, MBR işaretleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca BIOS'a girip diskinizi ilk sıraya almayı denediniz mi?

Hocam ISO dosyasını direkt atmadan önce Rufus veya Ventoy ile ISO'yu USB belleğe yazdırmanız gerekiyor. Ayrıca BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken ekrana markanın logosu geldiğinde alt kısımda vs. hangi tuş ile gireceğiniz yazmakta. O tuşa art arda basmanız gerek.

20230321_235000.jpg

Hocam ESC ile girdim bu çıktı BIOS setupa girdim oradan.

Hocam Rufus mobil desteklemiyor, resmi uygulama yok. Yine de göz atın.

Ventoy'u kullanırken aşağıdaki gibi yaptınız değil mi? Ayrıca sisteminiz eski görünüyor GPT değil, MBR işaretleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca BIOS'a girip diskinizi ilk sıraya almayı denediniz mi?

Hocam laptopum eski öncelikle HP laptop BIOS'a girip diski ilk sıraya almayı bilmiyorum

Bu videoyu izledim zaten ama son install kısmında bir türlü açılmadı.

Hocam laptopum eski öncelikle HP laptop BIOS'a girip diski ilk sıraya almayı bilmiyorum

Bu videoyu izledim zaten ama son install kısmında bir türlü açılmadı.

Hocam BIOS'unuza bakarsam ne yapacağınızı söyleyeceğim. BIOS ile uğraşmak istemiyorsanız bilgisayar açılırken F10'a değil F9'a alın, direkt başlatılacak diski seçecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı