Yanlış bilmiyorsam ES "Engineer Sample" Intel'in geliştiriciler ve donanım mühendisleri için ücretsiz gönderdiği, son kullanıcıya satışa henüz uygun olmayan, geliştirme aşamasındaki işlemcilere verilen isimdir, birkaç sene öncesi satışının yasak olduğu haberlerini okumuştum, bence uzak durmak en iyi seçim olur.
Yakında bilgisayar toplayacağım. Bir arkadaşım mühendislik sürümü olarak gecen çarpan kilidi açık "ES" işlemci tavsiye etti. Z serisi bi anakartla i7 6700k seviyelerinde performans veriyormuş. Dediğine göre yüksek OC performansından dolayı Monster bilgisayarda bi serisinde bu işlemcileri...
Yasak değil. Satan bol bol var. Hatta forumda alan bile var. Bozulma ihtimali yüksek dediniz ama, nereden çıkardınız? Forumda kullanan var, 1-2 yıllık ve bir sıkıntısı yok
Yasak değil. Satan bol bol var. Hatta forumda alan bile var. Bozulma ihtimali yüksek dediniz ama, nereden çıkardınız? Forumda kullanan var, 1-2 yıllık ve bir sıkıntısı yok
Türkiye'de bilindiği üzere en ucuz fiyatı 1800 TL. Aliexpress'te gezerken bu işlemcinin mühendislik versiyonunu buldum. 700 TL daha ucuz. Çokça araştırdım ve güvenilir olduğuna inandım. Sadece tam sürümü çıkmadan şirketlere dağıtılan deneme sürümüymüş bu versiyon. Yeni bir sistem de topluyordum...