Merhabalar,
Dizüstünden vazgeçtim masaüstüne merak saldım. Öncelikle dizüstünü iş amaçlı istiyordum ve masaüstünüde o amaçla parçalar seçerek topladım. O.C. yapmayacağım. Şimdilik dahili ekran kartıyla kullanacağım. İlerde fiyatlar düşünce ekran kartı eklemeyi düşünmüyor değilim.
Sistemin uyumluluğu konusunda bilgi istiyorum. Birde alacağım UPS bu sistemi kaldırır mı?
BIOS'la elektrik kelimeleri yan yana gelmesi bile beni korkuyor.Msi B85-G43 anakartta bios güncellerken böyle bir sorun olursa dualbios gibi kurtarma yöntemleri var mı?(UPS olmazsa)
Aralarında fiyat bazında fazla fark yok. Kasa olarakta 300r seçeyim. UPS sistemi kaldırır bence çok güç tüketeceğini sanmıyorum. Stok soğutucu O.C. yapmayacağım için yeterli gelir değil mi?
Öncelikle 700w'lık falan bir kasaya ihtiyacın yok. Şu an ekran kartı almadığına ve pcyi toplarkenki ilk amacın oyun oynamak olmadığına göre ileride de sisteme takacağın ekran kartı tutup da GTX780 falan olmayacaktır diye tahmin edebiliriz. 500W bir tane sana uygun olcaktır. Mesela bu. Görünümünü beğenmezsen biraz daha fazla rakama farklı seçenekler alabilirsin.
O UPS senin sistemine rahatlıkla yeter. Ancak UPS'lerin kullanım amacı konusunda yaygın bir yanlış anlaşılma var. UPS'ler jeneratör değildir. UPS kullanım görevi; olası ani kesintilerde istenmeyen kapanmalar, software hardware sistemlerin olası hasarı, veri kayıpları vb. önüne geçmek için yeterli süre sistemi ayakta tutmaktır. Yani ben kaldığım yerden online oyununa devam edeyim saatlerce dersen hiç alma