Cihazımda 2 ay önce Windows 11 kuruluydu. Tekrardan temiz kurulum yaparken cihazım özellikleri desteklenmiyor hatasını aldım ve Windows 10'a geri döndüm. Şimdi tekrar deniyorum ama kuramıyorum. Desteklenmeyen cihaza Windows 11 kurma rehberinde söylendiği gibi kayıt defterini düzenledim. Cihazım MSI Intel i7 6. nesil bir laptop. TPM 2.0 yongası olduğundan eminim. Ne yapmam lazım?
i7 6.nesil, Windows 11'i desteklemediğini hatırlıyorum. Yine Windows 11'in güvenlik gereksinimi sadece TPM 2.0 değil, Secure Boot özelliği de var. BIOS'a girip Secure Boot özelliğini aktif edin.
i7 6.nesil, Windows 11'i desteklemediğini hatırlıyorum. Yine Windows 11'in güvenlik gereksinimi sadece TPM 2.0 değil, Secure Boot özelliği de var. BIOS'a girip Secure Boot özelliğini aktif edin.
Ancak 2 ay önce Windows 11'i sıkıntısız kullanıyordum ve yükleyebilmiştim aynı işlemci ile. TPM 2.0 aktif şu an. Secure Boot'u aktif ettiğimde bilgisayar boot olmuyor, disklerim gözükmüyor. Disabled yaptığımda geri geliyorlar. Sebebi nedir acaba? Kafayı yemek üzereyim
Ancak 2 ay önce Windows 11'i sıkıntısız kullanıyordum ve yükleyebilmiştim aynı işlemci ile. TPM 2.0 aktif şu an. Secure Boot'u aktif ettiğimde bilgisayar boot olmuyor, disklerim gözükmüyor. Disabled yaptığımda geri geliyorlar. Sebebi nedir acaba? Kafayı yemek üzereyim
Secure Boot, düzgün çalışması için UEFI bir BIOS gerekliliğini ister. Anakartta CSM ayarı varsa kapatın yoksa UEFI ayarını açın. Fakat UEFI yaparsanız MBR disk şablonu devre dışı kalacağı için diskler gözükmeyecektir. Disk şablonun GPT olması gerekir. GPT yapmak için (Terminal üzerinden) diskleri sıfırlayıp dönüştürmek gerekli diye hatırlıyorum. Fakat AOMEI Partition Asistant üzerinden de diski sıfırlamaya gerek kalmadan dönüştürülebilir.
Not: İşlemler gerçekleştirilmeye karar verilirse herhangi bir veri kaybında ben sorumluluk almıyorum.
Secure Boot, düzgün çalışması için UEFI bir BIOS gerekliliğini ister. Anakartta CSM ayarı varsa kapatın yoksa UEFI ayarını açın. Fakat UEFI yaparsanız MBR disk şablonu devre dışı kalacağı için diskler gözükmeyecektir. Disk şablonun GPT olması gerekir.
Secure Boot, düzgün çalışması için UEFI bir BIOS gerekliliğini ister. Anakartta CSM ayarı varsa kapatın yoksa UEFI ayarını açın. Fakat UEFI yaparsanız MBR disk şablonu devre dışı kalacağı için diskler gözükmeyecektir. Disk şablonun GPT olması gerekir. GPT yapmak için (terminal üzerinden) diskleri sıfırlayıp dönüştürmek gerekli diye hatırlıyorum. Fakat AOMEI Partition asistant üzerinden de diski sıfırlamaya gerek kalmadan dönüştürülebilir.
not: İşlemler gerçekleştirilmeye karar verilirse herhangi bir veri kaybında ben sorumluluk almıyorum.
Dediğiniz gibi sıfırlama yapmadan disk şablonunu GPT yaptım. Secure Boot'u da aktif ettim. Geriye sadece işlemci hatası kaldı onun için bildiğiniz bir yöntem var mıdır?