i76700k Skylake / Asus z170A/ "Still Waiting for Root Device"

Daha fazla  
still waiting for root device diyor ve şöyle oluyor, sebebi konusunda fikriniz var mı acaba? Ve eğer sorun olmazsa config.plist dosyasını paylaşır mısınız? Yazınızı çok dikkatli okudum fakat bazı tutarsızlıklar var. Örneğin <array> sizin komut pencerenizde varken, benim config.plist dosyamda yok. Bir şey fark eder mi bilmiyorum tabi. İmajı da yine sizin linkinizden indirdim.

Sistem:
Z170A
6700K
780Ti

Dosya Ekleri

• IMG_1924.JPG
    IMG_1924.JPG
    567,5 KB · Görüntüleme: 143
Tekrar merhaba, gönderdiğiniz dosyayı denedim, olmadı, siz cevap vermeden önce buradaki yorumlardan başka arkadaşlar için yolladığınız dosyaları denedim, bir tanesi oldu, böyle bir ekran gelmiyor fakat bilgisayar reset atıyor bu kez. Sanırım ben küçük bir detayı kaçırıyorum bu noktada. Bu arada gönderdiğiniz dosyada da bir önceki hata ekranının aynısı geliyor.

Odaklanana kadar ekran gitti o yüzden biraz çamur gibi oldu fotoğraf, şu an sonuç bu. Sanırım sorun EVGA 780Ti dan kaynaklanıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1930.JPG
    IMG_1930.JPG
    459,6 KB · Görüntüleme: 180
BIOS ayarlarını doğru olarak ayarlandıp ayarlanmadığını kontrol et. SSD portlarını değiştirerek dene. Farklı USB portları ile. USB 3.0 kullanıyorsan USB 2.0 kullan. Ayrıca son gönderdiğim Config içinde NVIDIA aktif olmayacak şekilde ayarlı.

Tüm ayarları default yapıp BIOS ayarlarını görünürdeki gibi yaptım. Ön ve arka tüm usb portlar, farklı sata portlarını denedim. Sonuç aynı. Sorun M.2 den mi kaynaklanıyor diye düşündüm fakat sizin fotoğraflarınıza baktığımda sizde de gördüm M.2. Bluetooth falan da olabilir belki, bilmiyorum sizin anakartta bluetooth var mı ama benimkinde wifi veya bluetooth yok. Eğer sorun olmayacaksa EFI/CLOVER/kexts klasörünüzü upload edebilir misiniz?

Benim kulandığım dosyalar, paylaştığımız El capitan İmaj dosyasında olanlar ile aynı. Paylaştığım Config.plist dosyasıda aynı şekilde. SMBIOS değiştirip dene. Nasıl yapacağını ilk mesajda anlattım. EFI / Kexts içinden FakeSMC dışındaki kextlerin yedeklerini sildikten sonra tekrar dene.
BIOS ayarlarını ayrıca paylaş bir kontrol edelim.

Mesela benim 10.8 klasörümün içi boş. Acaba orda mı sorun var diye düşündüm. Bu arada smbios'ta ne gibi değişiklikler yapabilirim? Bir de bios ayarlarını nasıl paylaşacağım? Direkt fotoğraflarını mı çekeyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı